Maqueta del futur Parc del Nord.

Les obres al Parc del Nord arrencaran a l’estiu

La primera fase de les obres a la part sud del parc del Nord (en la zona que dona al Torrent del Capellà i Ca n’Oriac), començaran a principis de l’estiu. És la previsió que fa el govern municipal, que ha aprovat l’expedient de contractació d’obres aquest dilluns. El projecte costarà 2,5 milions d’euros i estarà finançat a mitges entre l’Ajuntament i els fons FEDER de la Comissió Europea aconseguits l’any 2017 amb l’estratègia DUSI. I per tant una de les obres de major envergadura de les que es faran properament a la ciutat. 

En tot cas es tracta de la primera fase del parc del Nord, que vol recuperar el corredor ecològic que hi havia hagut fins fa unes dècades entre el bosc de Can Deu i el riu Ripoll, l’antic torrent del Capellà. El projecte es va dissenyar durant l’anterior mandat, no sense dificultats ja que el primer concurs d’idees va quedar desert i es va haver de convocar de nou. Però finalment va haver-hi projecte, que es diu P.A.R.C. I si res no es torça, començarà a veure la llum al llarg de l’any 2021. L’àmbit d’actuació és l’espai que hi ha entre la Ronda Collsalarca, el barri del Torrent del Capellà, la Ronda Navacerrada i el final de l’avinguda de l’alcalde Moix.

La idea bàsica del projecte, segons va explicar l’Ajuntament en el seu dia, és recuperar l’equilibri entre la ciutat i l’antic torrent que comunicava Can Deu amb el riu Ripoll amb elements naturals i creant espais urbans lligats a la ciutat. Així es comunicaran millor les zones separades per l’antic torrent, com el barri del Torrent del Capellà o la Plana del Pintor. La proposta guanyadora és de la Unió Temporal d’Empreses entre els equips de l’arquitecte Adrià Escolano Ferrer i el col·lectiu de paisatgistes Inlandis Mar & Boris SARL d’Architecture et Paysage.

Parc del Nord. Autor. David B.
La zona del Parc del Nord on s’actuarà. Autor. David B.

El projecte, que té diverses fases (ara se’n farà la primera) contempla construir carrils bici, una xarxa de camins de vianants, i connectar el Parc del Nord amb el barri de Can Puiggener, desplaçant la rotonda de la carretera de Prats. Un dels criteris és comunicar el corredor verd del Parc del Nord amb el riu Ripoll, a través del parc de la Clota. Tot en una camí sota un bosc de ribera allargassat, que funcionarà com a espina dorsal del parc.

Més informació: 

Així és el projecte guanyador del Parc del Nord