Concentració a la plaça Sant Roc pels edificis, el passat 12 d'abril Autor: J.d.A.

Les obres a l’escola Virolet començaran abans del 2021

El procés per construir l’escola Virolet, al barri de Can Llong, en mòduls prefabricats, avança i, segons ha assegurat aquest migdia el regidor d’Educació, Manuel Robles, les obres començaran abans que acabi l’any si cap empresa al·lega a l’adjudicació. En cas que ho fessin, l’inici es retardaria algunes setmanes, fins començaments de l’any vinent. 

El calendari d’obres és prou clar i haurien d’acabar-se entre un any i mig i dos anys després que comencin, amb la qual cosa l’edifici del centre, que té prop de 500 alumnes i 60 professionals d’entre P3 i sisè de primària en els anomenats barracons, estaria finalitzat durant el curs 2022-2023. Tenen un pressupost de gairebé sis milions d’euros i un cop comencin hauran de durar un any i nou mesos.

L’institut Arraona, també sobre calendari

Robles ha afegit també que el calendari es compleix en el cas de l’institut Arraona, també a Can Llong i en barracons, però en aquest cas amb alumnes d’entre primer d’ESO i segon de Batxillerat. El projecte del centre ha entrat en fase de concurs d’idees i, si no hi ha cap entrebanc més, estaria finalitzat durant el curs 2023-2024.

El màxim responsable de les dues actuacions és el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, qui té la competència exclusiva en la construcció d’equipaments educatius.

Més informació: 

Surten a concurs les obres per l’edifici de l’escola Virolet, a Can Llong

Foto portada: concentració de famílies a la plaça Sant Roc demanant la construcció dels equipaments educatius del barri de Can Llong. Autor: J.d.A.