Garcia Arija mostra fonaments d'un edifici de Merinals. Autor: David B.

Veïns de Merinals volen participar “activament” en les negociacions entre Ajuntament i Generalitat

La Comissió d’Afectats de Merinals celebren el pre-acord que arribarà al llarg d’aquesta setmana entre l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya per realitzar un informe tècnic dels pisos del barri de Merinals, tot i que demanen poder “participar de forma activa en les trobades, negociacions i decisions que calgui”.

Els veïns volen que el resultat d’aquest informe tècnic neutral sobre l’afectació dels pisos de Merinals sigui acceptat per tothom i es pugui determinar la rehabilitació de les 14 escales o bé el seu enderroc i substitució per habitatges nous “tal i com es va fer amb la resta dels 592 habitatges de la fase 1 i 2 del barri”.

El portaveu de la Comissió d’Afectats de Merinals, Jaume Garcia Arija, ha recordat que “portem quasi dos anys lluitant per aconseguir la realització d’aquest informe tècnic neutral i un informe comparatiu amb els últims blocs del pla d’enderrocament del 92 que encara estan drets”.

Trobada veïns Merinals amb la premsa. Autor: David B.
Trobada veïns Merinals amb la premsa, aquest dimarts. Autor: David B.

Arija ha manifestat que ”volem un informe exhaustiu que reculli les anàlisi de laboratori dels fonaments dels edificis, l’estat de les estructures verticals, probes de pes i cates a les biguetes amb mostres de morter i ferro. També caldria fer un estudi comparatiu amb els últims blocs que queden del pla d’enderrocament”.

170 famílies viuen en uns habitatges que no compleixen les normatives actuals d’habitabilitat, sanitat i ventilació. Vivim entre rates, cuques, xinxes i brutícia. Volem recuperar la nostra dignitat”, ha explicat el portaveu veïnal.

Asseguren conviure “amb la por i el desànim, amb la brutícia i la incomoditat, en un entorn marginat” i demanen que s’acabi “amb el greuge comparatiu que hem viscut durant més de tres dècades, ja que els nostres habitatges tenen les mateixes patologies que els que han estat substituïts”.

Foto portada: Jaume Garcia Arija davant els fonaments d’un dels edificis de Merinals, aquest dimarts. Autor: David B.