60 persones contra el tercer grup del Teresa Claramunt

La direcció del CEIP Teresa Claramunt va rebre a finals del passat trimestre una notificació: el curs 2012-2013 tindrien 75 places de P3. S’instaurava així una tercera línia de facto a l’escola. El motiu és que les actuals instal·lacions de l’escola La Trama ja no donen per a més, i mentre que no es faci el nou centre, el Teresa Claramunt havia d’apretar-se. Els pares i la comunitat educativa no volen fer-ho perquè asseguren que es massificaria el centre.

Una seixantena de persones s’han concentrat aquest dimecres a la sortida de l’escola per protestar contra la possibilitat de tenir un tercer grup de P3 l’any vinent. La decisió definitiva encara no està presa, i la comunitat educativa creu que poden evitar el tercer grup. Professorat i alguns pares i alumnes han agafat cartells i xiulets i han tallat, d’acord amb la policia Municipal, la carretera de Molins de Rei durant uns breus minuts.

El centre assegura que tenir tres grups de P3 l’any vinent comporta tenir tres grups durant nou cursos. I això implica, segons ha assenyalat la directora del centre a iSabadell, menys desdoblaments, menys reforços, l’adéu a l’aula d’anglès, a l’espai de menjador que té l’actual P3 i també la zona de descans que tenen ara els més petits per dormir després de dinar. Amb 75 infants d’entre dos i tres anys ja no hi hauria espai. A mig termini, la directora del centre assegura que hi hauria menys especialitats.

Mani Teresa Claramunt 5
Els manifestants han tallat el carrer uns minuts

L’origen del problema

El problema és que l’escola La Trama no pot oferir les 50 places que oferia fins ara. Ja no tenen més espai. S’ubiquen a l’antiga escola Nostra Llar, al carrer de l’Estrella (Centre) i les obres per permetre dos grups per curs encara no han començat.

El consell escolar del CEIP Teresa Claramunt va reafirmar el passat 19 de gener el seu rebuig a la decisió del departament d’Ensenyament. Creuen que de dur-se a terme hi haurà greus conseqüències pel centre del barri de Gràcia.

Mani Teresa Claramunt 2
Cartell que ha fet la comunitat educativa

Segons la direcció del centre, cada dimecres hi haurà mobilitzacions similars a les d’aquesta setmana. Estan també recollint signatures contra el que consideren massificació de les escoles públiques. Volen per altra banda, reunir-se amb el director dels Serveis Territorials a la comarca per exposar-li el rebuig a la mesura.

Al Flickr d’iSabadell podeu trobar més imatges de la concentració festiva.