Plaça de l'Àngel Sabadell

Així serà la nova plaça de l’Àngel de Sabadell

  • El consistori anuncia l’inici de les obres a la plaça de l’Àngel.

  • Formen part de la primera part de les obres del Passeig de la plaça Major.

Aquest divendres han començat les obres d’urbanització de la plaça de l’Àngel. Aquest indret forma part de la primera fase de les obres del Passeig, que van des de la plaça de l’Àngel fins el carrer de la Palanca, al Centre.

La primera fase de les obres del Passeig té tres punts bàsics d’actuació, la plaça de l’Àngel, el passeig Manresa i el carrer de la Palanca. Els treballs han començat en el primer punt.

Com serà la nova plaça de l’Àngel?

Hi haurà dos nivells: per un costat, la part més propera al Passeig de Manresa, a un nivell superior, tindrà molt arbrat, bancs i una font. Per altra banda, la part més propera al carrer de Marià Fortuny (la més propera al bar irlandès The Wild Geese) tindrà un conjunt de jocs infantils. En el punt on es troben els dos nivells, s’hi disposaran un esglaó d’uns 40 centímetres que servirà de banc encarat als jocs infantils.

La part que discorre en paral·lel al carrer de la Salut, serà de granit amb un suau pendent ascendent fins la cruïlla amb el Passeig.

El nou Passeig Manresa

El projecte planeja un paviment a un sol nivell (sense diferències entre la calçada i la vorera). La zona de pas per a vehicles quedarà diferenciada pel tipus de color i material del paviment. El punt de trobada entre el Passeig i la plaça de l’Àngel tindrà un gran arbre, que l’Ajuntament defineix com “singular”.

Una de les voreres del Passeig més propera al carrer Sant Antoni tindrà una gran amplada per facilitar el pas de les persones mentre que l’altra, la més propera a Belles Arts, tindrà un metre més d’amplada que l’actual i s’instal·laran jardineres amb arbres.

Plaça de l'Àngel
Regidors i tècnics a la plaça de l'Àngel, aquest diumenge. Foto: Aj. Sabadell.

D’altra banda, en la part paral·lela a la rampa del futur aparcament sota el Passeig hi haurà un carril de circulació. En canvi, a partir d’aquest punt hi haurà dos carrils, com fins ara, per a transport públic. Tocant el passatge de Sant Antoni, hi haurà una parada de taxis.

En línies generals, hi haurà més vegetació, amb 24 arbres nous mentre ara hi ha només 5. El consistori preveu que la fesomia dels carrers canviï amb aquest increment de verd.

El futur carrer de la Palanca

Tindrà un paviment de granit, al mateix nivell que el carrer de Marià Fortuny i amb una zona de càrrega i descàrrega entre els carrers de la Borriana i el carrer de Sant Joan.

Foto portada: Maqueta de la plaça de l’Àngel. Autor: Aj.Sabadell.