Simulació de l'umbracle. Autor: Ajuntament.

L’Ajuntament instal·larà l’umbracle al Passeig aquest estiu

L’Ajuntament invertirà abans de la tardor un quart de milió d’euros per construir un umbracle, o pèrgola, sobre l’estació ‘Sabadell Plaça Major’ dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. El govern municipal ha aprovat en fase inicial el projecte d’aquest element. 

Segons el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, l’objectiu de l’umbracle serà, com indica el seu nom, donar ombra a l’entrada i sortida de l’estació dels FGC al Centre i ser un punt de trobada i d’espectacles de petit format.

“Volem convertir el passeig d’un lloc de pas a un lloc d’estada, per viure’l; on vingui de gust estar-s’hi i fer activitats, també a l’estiu. Ara això és impossible”, diu Fernàndez.

Costarà uns 267.000 euros i el projecte ha estat redactat pels arquitectes Xavier de Cáceres i Rafael de Cáceres, de Cáceres Arquitectes, i serà sotmès a informació pública 30 dies. Les obres començaran, segons els terminis publicats, a l’estiu i han d’acabar en tres mesos.

De la pèrgola de Borrell a l’umbracle dels De Cáceres

Sense tenir en compte la bastida provisional de l’estiu de 2016, l’actual umbracle es tracta del segon projecte de pèrgola per al ‘nou’ Passeig de la plaça Major després del que es va fer ex professo per a l’artista sabadellenc Alfons Borrell (més info: ‘Presenten la futura pèrgola‘).

Llavors les obres es van presentar l’any 2014, gairebé un any abans de les darreres municipals, i s’havien de fer l’estiu del 2015, pocs mesos després dels comicis. Una situació similar a l’actual. Però l’actual govern va deixar el projecte en un calaix al poc d’entrar al consistori l’any 2015 (més info: ‘La pèrgola de Borrell, aparcada de moment‘).

Foto portada: simulació de l’umbracle. Autor: Ajuntament.