Foto portada: els Gegants de Gràcia. Autor: Gegants de Gràcia.

L’Agrupació de Veïns de Gràcia es desmarca de la FAV per la Festa Major

El passat dilluns 11 de maig la Federació d’Associacions de Veïns (FAV) va emetre un comunicat on afirmava que una vintena d’associacions de veïns havien acordat no celebrar les festes majors dels barris i instar l’Ajuntament que destini la subvenció que els dona per facilitar les festes a derivar-la cap a la lluita contra el coronavirus.

Els membres de l’Agrupació de Veïns de Gràcia (AVG) han expressat en un comunicat “el nostre malestar (i també recollim el de la comissió veïnal) pel comunicat de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) on se’ns inclou en una llista de barris que han renunciat a organitzar les seves festes, sense haver-ho manifestat nosaltres en cap moment”.

L’AVG ha manifestat que “de fa tres anys, després d’una crida de la junta de l’AVG, la nostra festa gran l’organitza una comissió veïnal sota l’aixopluc de l’Agrupació, per aquest any ja havia decidit que es fes el tercer cap de setmana de setembre”.

“La junta de l’Agrupació té pendent de prendre una decisió sobre la celebració de la festa major d’enguany juntament amb la Comissió veïnal organitzadora de la Festa Major i amb les entitats que cada any hi participen i col·laboren en el seu disseny”, han assegurat en el comunicat.

Expliquen que “enguany la situació és extraordinària, i d’una banda ciutadans i entitats han de prendre totes les precaucions per superar l’epidèmia de la Covid-19 i, de l’altra, les administracions competents han de dedicar-hi tots els recursos materials i econòmics necessaris”.

Definitiu: sense festa major a cap barri de Sabadell aquest 2020

Foto portada: els Gegants de Gràcia. Autor: Gegants de Gràcia.