Passeig de Can Feu. Autor: David B.

Tombat el concurs del passeig sobre les vies a Gràcia i Can Feu

L’Ajuntament haurà de convocar un nou concurs per urbanitzar l’espai alliberat sobre les antigues vies del tren dels FGC al seu pas per Gràcia i Can Feu. El passat mes de juliol ja es van aturar les obres pel recurs d’una de les empreses participants. Ara un tribunal tomba l’adjudicació per “ruptura de l’anonimanet de les proposicions”. El projecte torna a la casella de sortida.

L’ajuntament de Sabadell ha rebut aquest dilluns la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic que estima el recurs interposat per un dels equips concursants contra l’adjudicació del projecte d’arquitectura de millora urbana a Can Feu – Gràcia de Sabadell. El projecte guanyador llavors va ser Teixint els barris. El resultat es va fer públic el passat mes de març. Els guanyadors, l’estudi sabadellenc EFA Arquitectes, rebien 100.000 euros per redactar el projecte del passeig entre la Rambla d’Ibèria i el carrer de Sobarber, una primera fase d’obres.

“Ruptura de l’anonimat”

El tribunal aprecia “ruptura de l’anonimat de les proposicions” i acorda anul·lar tot el procediment perquè un dels concursants va presentar la documentació en el registre amb una instància on quedava identificada l’empresa i el tribunal valora aquest fet com a possible vulneració futura de l’anonimat de les ofertes.

Nou concurs

Un cop rebuda aquesta resolució, l’Ajuntament iniciarà un nou concurs de projectes d’arquitectura per urbanitzar l’espai per a la millora urbana de Can Feu – Gràcia, un cop soterrades les vies ferroviàries. Tot plegat comportarà un retard respecte el calendari presentat anteriorment.

Més info:

Foto portada: espai que s’ha d’urbanitzar entre el Passeig de Can Feu i l’aparcament de l’estació. Autor: David B.