Foto portada: carril bici a la Rambla d'Ibèria, fa uns dies. Autora: N.Bueno.

Un nou tram de carril bici a Gràcia costarà 400.000 euros

Adjudicades les obres per fer un nou tram de carril bici al barri de Gràcia, dirigit al futur carril interurbà que s’ha de fer entre Sabadell i Sant Quirze i que costegen parcialment els fons de la Unió Europea (més info: ‘La UE pagarà dos nous carrils bici‘). Es tracta del perllongament del carril que es va fer aprofitant el soterrament de la via del tren a la Rambla d’Ibèria. 

El tram adjudicat ara costarà prop de 400.000 euros i vol connectar el final de la Rambla d’Ibèria amb la plaça del Mil·lenari, la gran rotonda que redirigeix el trànsit a l’entrada de Sabadell Centre per la C-58. Segons fonts municipals s’actuarà en 6.000 metres quadrats i un cop comencin les obres s’allargaran mig any. La finalitat és que un cop es faci el carril entre Sabadell i Sant Quirze la connexió amb l’eix Rambla Ibèria – Ronda Ponent estigui del tot enllestida. A la zona també hi ha carril bici finalitzat a l’entorn del Passeig de Can Feu.
El calendari estimat és que els treballs comencin durant el primer trimestre de l’any vinent, amb un pressupost de 388.000 euros. Es preveu un canvi de secció perllongant l’actuació realitzada a la Rambla d’Ibèria. Entre els treballs a realitzar, s’han d’ampliar les voreres, plantar arbrat, instal·lar nou enllumenat, reformar el ferm i perllongar el carril bicicleta des del carrer Pau Claris fins la plaça del Mil·lenari.

Foto portada: el carril bici de la Rambla d’Ibèria. Autor: David B.