Mercat de Campoamor. Autor: David B.

L’Ajuntament allibera espais al mercat de Campoamor a petició dels paradistes

Els paradistes del mercat de Campoamor guanyen un altre front. Quan ja semblava estar sentenciat a mort, l’oposició liderada per Poble del Sud de Sabadell aconseguia ajornar el tancament. Ara, després d’haver denegat la llicència d’un espai per ser d’ús municipal, l’Ajuntament ha anunciat que alliberaran aquests locals “per facilitar al màxim que s’hi puguin ubicar comerços”.

El xarcuter i representant dels nous paradistes del mercat de Campoamor, Raúl Sánchez, denunciava aquesta setmana la situació d’un noi del barri que havia demanat un espai. Volia obrir un petit supermercat però li havien denegat la llicència. En converses amb aquest digital, Sánchez explicava que la raó va ser “que l’Ajuntament l’utilitzava de traster”. Segons el representant, el mercat compta amb dos espais ben condicionats per posar-hi el supermercat que, a més, és necessari perquè fa poc que han tancat dos a la zona.

“L’Ajuntament ens està posant traves”, afirmava. “El que demana el barri és comerç”, reivindicava. “El nostre lema és clar: comerços sí, trasters no”, concloïa.

La història tindrà final feliç pels onze paradistes que han de fer reviure el mercat de Campoamor. Dos ja han instal·lat el seu negoci i els altres estan a l’espera de rebre la llicència. En qualsevol cas, el consistori s’ha compromès a cedir els espais d’ús municipal i a “contactar amb les persones que havien mostrat interès en algun d’aquests locals per veure si continuen interessats”.

Burocràcia 

Una de les queixes que trasllada Sánchez és la lentitud dels procediments, tenint en compte que els agradaria posar de nou en marxa el mercat per la campanya de Nadal. Però ho veu complicat. La regidora de Comerç, Sònia Sada, ha declarat al respecte que continuaran treballant “perquè les respostes i la gestió de les peticions sigui el més àgil possible”.

L’administració també preveu reunir-se amb els futurs paradistes “per veure quins problemes estan tenint amb la gestió de la seva sol·licitud i en quin punt es troba la seva demanda”. Serà a partir de la setmana que ve. Tot i això, Sada que a vegades “la petició d’informació no acaba quallant en una demanda formar per ubicar-hi un nou comerç sinó que es queda en això, en un interès que després no ha anat més enllà”.

Foto portada: El xarcuter, Raúl Sánchez. Autor: David B.