Trobada inici Festa Major. Autor: David B.

Torre-romeu marca l’inici de la Festa Major

Tot i que oficialment comença el dia 1 de setembre, aquest dimecres s’ha celebrat la trobada d’inici de Festa Major a la plaça de Cristóbal Ramos, a Torre-romeu. L’alcalde, Maties Serracant, ha animat a la ciutadania a gaudir de la festa al carrer.

Serracant ha destacat que amb aquest acte “comença la festa gran de la ciutat”, i que venen cinc dies “en què la cultura popular pren els carrers”. L’alcalde ha felicitat a les entitats que treballen durant l’any per tal de poder fer activitats els dies de Festa Major, així com als treballadors de l’ajuntament de Sabadell que la fan possible.

Segons Serracant, “parlar de festa major és parlar de cultura”, i aquí l’alcalde ha citat a l’escriptora Montserrat Roig, qui deia que “la cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini, una opció per a viure la ciutat sense jerarquies, des de la diferència i la diversitat”. Serracant convida a la ciutadania a gaudir de les diferents propostes de la festa perquè totes són cultura i tots fem Festa Major. La cultura és un dels màxims emblemes d’aquesta ciutat”, ha afegit l’alcalde abans de desitjar una bona festa a tothom.

Torre-romeu, “un barri de lluitadores”

Serracant ha destacat el simbolisme d’arrencar la festa a Torre-romeu, “pel coratge reivindicatiu del barri i per la desgràcia produïda a la plaça de Cristóbal Ramos”, un noi de nou anys que va perdre la vida en un abocador que hi havia a la plaça l’any 1975 (més info: ‘Carrers amb història (XXII)’: Cristòbal Ramos, l’accident que es veia a venir‘). L’Alcalde també ha explicat que “sabem que som en un barri de lluitadores; sabem que el dia a dia és dur per a una part de les famílies d’aquest barri treballador”.

Tolerància zero amb el sexisme

El batlle sabadellenc ha enviat un missatge contra les agressions sexistes i ha recordat que “tots som responsables de què no hi hagi lloc per a la violència sexual en els espais de festa” (més info: ‘Més agents preventius a la Festa Major per evitar agressions sexuals i altres situacions conflictives‘). Diferents colles geganteres i de foc de la ciutat han marcat l’inici de la Festa Major de Sabadell, així com les activitats que s’han organitzat pels més petits. A l’acte hi han assistit tots els portaveus dels grups municipals que formen el ple així com diversos representants d’entitats i organitzacions locals.

Foto portada: un moment de la trobada. Autor: David B.