Vianants a la Rambla, aquest dissabte. Autor: David B.

Martí (Taulí) alerta: “Ara és molt fàcil caure en l’alegria i que tots ens relaxem”

L’Hospital Parc Taulí proposa a l’ajuntament de Sabadell que l’hospital temporal instal·lat a la pista coberta des de principis d’abril es mantingui fins l’hivern “en previsió a un possible nou brot epidèmic”, segons ha explicat el director general de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Joan Martí.

“Si a l’Ajuntament li sembla bé seria molt interessant que quedés habilitada per poder-ne fer ús”. I així serà ja que tots els agents implicats hi estan d’acord, bàsicament l’Ajuntament i el Servei Català de la Salut. En aquest sentit, Martí avisa que tot i que les dades epidemiològiques ajuden a pensar que la situació pot quedar ben controlada aquest estiu, cal ser encara “molt prudents” i seguir les recomanacions d’ús de la mascareta, higiene i distanciament social. “Ara és un moment en el que és molt fàcil caure en l’alegria i que tots ens relaxem”, alerta.

Martí admet que és “complex” trobar l’equilibri entre el que més convé des del punt de vista estrictament sanitari i el que necessita “una societat que ja ha passat dos mesos confinada”. Amb tot, el director general de la Corporació Sanitària assegura que el plantejament que s’està fent és “correcte” i que s’avança “en el bon camí”.

Malgrat això, Martí continua demanant prudència fins al punt de reclamar a l’ajuntament de Sabadell que mantingui operativa la pista d’atletisme com a hospital de campanya el que resta d’any per poder fer front a possibles rebrots.

Possible rebrot

“No se sap amb certesa però hem de contemplar la possibilitat que es pugui produir un rebrot a l’octubre o novembre”, insisteix tal com ja va dir en una entrevista anterior amb aquest digital (més info: “El coronavirus no s’ha acabat“). En la mateixa línia, des del Taulí s’està parlant amb l’equip d’arquitectes que gestionen l’obra d’ampliació de les Urgències que ja s’han habilitat parcialment durant la crisi sanitària perquè la construcció pugui seguir avançant a partir d’ara però de manera que “es pugui tornar a adequar l’espai de manera ràpida” si fos necessari.

Joan Martí (Parc Taulí): “Hem de seguir. El coronavirus no s’ha acabat”

Foto portada: vista de l’hospital temporal. Autor: David B.