Hotel Verdi. Autor: David B.

La corba no frena: els hospitalitzats pel coronavirus ja són més de 500

Després d’un dissabte amb un cert fre, el número de pacients hospitalitzats a Sabadell amb motiu del nou coronavirus, el Covid-19, ha pujat de nou de forma notable aquest diumenge. El número d’hospitalitzats ja supera els 500, amb un total de 514, dels quals 47 estan a l’UCI. 110 persones han mort des de l’inici de la pandèmia a l’hospital de Sabadell. 

Novetats del dia: després d’un increment de només 11 hospitalitzats de divendres a dissabte, la xifra ha crescut bastant aquest diumenge: 58 nous ingressos per arribar a un total de 514 hospitalitzats. No és el major increment en un sol dia, però sí el tercer major en el que va de pandèmia a la ciutat. El número d’hospitalitzats s’ha doblat de llarg en una setmana: dels 255 de dilluns 23 de març als 514 d’aquest diumenge.

Una altra novetat: primeres dades sobre pacients hospitalitzats en hotels. Segons informa la Corporació Sanitària Parc Taulí, hi ha 22 persones ingressades a l’hotel Verdi, a l’Eix Macià. Es tractaria, segons els criteris fets públics, de pacients en recuperació i a mig camí entre l’ingrès i l’alta. El número d’altes va creixent mica en mica, i arriba ara a les 88 en total, amb sis persones que han tingut l’alta hospitalària entre dijous i diumenge.

Les altes encara no superen les defuncions. Dissabte van morir set persones a l’hospital per Covid-19. El número de defuncions acumulada és de 110.

Hospital temporal

El creixement de casos no s’atura per tant. Aquest diumenge s’ha fet públic que es comença a construir un hospital provisional, un hospital temporal, a la Pista Coberta d’Atletisme, amb capacitat per 250 pacients semicrítics de l’hospital Parc Taulí (més info: ‘Així és el dispositiu per al pic del Covid-19‘).

El dispositiu per al pic: UCI al Taulí, semicrítics a l’hospital temporal i lleus a hotels

Foto portada: l’hotel Verdi acull una vintena d’hospitalitzats per Covid-19 de Sabadell. Autor: David B.