Carpa cribatge PCR a Les Termes. Autor: David B.

Prop de 800 persones es fan la prova PCR al sud de la ciutat

En la primera jornada del dispositiu que s’ha iniciat aquest dijous i que seguirà fins dissabte al vespre s’han fet prop de 800 proves. Salut preveu que es realitzin unes 3.000 proves PCR amb l’objectiu de trobar positius asimptomàtics de Covid-19 per tal de poder frenar la cadena de contagis a la zona sud de Sabadell.

Aquest divendres s’ha iniciat una segona jornada de proves de PCR massives als veïns que se la vulguin fer de forma voluntària. Fins ahir a la zona sud de Sabadell, on s’han instal·lat dues carpes, una a la plaça de Picasso i un altre a la plaça de Les Termes, s’han realitzat un total de 798 proves PCR als veïns de les Termes i de Campoamor.

A la carpa de la plaça de Picasso es van dur a terme un total de 437 proves PCR i a la plaça de Les Termes 361. Els veïns de 15 a 45 anys es podran sotmetre a la prova de forma gratuïta fins dissabte 8 d’agost, de 8:30 a 13 hores i de 17 a 20 hores.

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, ha destacat la importància de la “participació activa de la població en aquestes proves massives per protegir la comunitat”. I ha confirmat que, des del Govern “aquests dies seguirem amb l’estratègia de trobar positius, posant els recursos necessaris per frenar la transmissió”.

D’altra banda la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord del Servei Català de la Salut, Anna Aran, ha explicat que es tracta d’una intervenció comunitària que persegueix “sensibilitzar a la ciutadania de les mesures de prevenció i per això necessitem la col·laboració de totes les intuïcions que hi ha als municipis”. I ha recordat que “un cop detectats els casos positius i contactes estrets, i encara que el PCR sigui negativa, s’ha de mantenir l’aïllament i quarantena 14 dies”.

Cues en el primer dia de proves massives per frenar els contagis de Covid-19

Foto portada: un home entra a la carpa de cribatge a Les Termes. Autor: David B.