Membres de Protecció Civil repartint octavetes al Mercat Central. Autor: @aj_sabadell via Twitter.

S’activa un dispositiu especial davant del perill de rebrot al sud de Sabadell

Entre els dies 18 i 26 de juliol s’han detectat 31 casos agregats en el districte 6 de Sabadell (Sabadell Sud) i s’ha trobat un risc molt elevat de rebrot. L’Ajuntament creu que la qüestió més preocupant està sent el fet que no siguin casos concentrats en punts concrets, sinó que estan dispersos per tota l’àrea bàsica de salut.

Asseguren que no se n’han pogut identificar orígens clars com són agregats familiars o comunitaris, fet que està dificultant molt la traçabilitat dels contagis. Per aquests motius el consistori ha posat en marxa un dispositiu especial a la zona. En els propers dies, penjarà avisos a les comunitats de veïns recordant les mesures d’higiene i seguretat, així com demanant la col·laboració de tothom per detectar possibles focus.

L’Ajuntament ha contactat també amb les associacions de veïns i s’ha coordinat amb la Creu Roja per informar i controlar situacions irregulars com celebracions o ‘botellons’. En els propers dies es concentraran agents cívics de l’Ajuntament a la zona per informar i reconduir actituds de risc com no dur la mascareta o fer reunions sense mantenir la distància.

D’altra banda, fonts municipals asseguren que la Policia Municipal seguirà amb la seva activitat de control del compliment de l’ús obligatori de la mascareta, control de les mesures a bars i terrasses, així com d’activitats no permeses com els ‘botellons’ al carrer. També, aquest dijous, en el mercadet setmanal al sud, l’Ajuntament hi instal·larà un punt d’informació fixe de la Covid-19.

Creixen els ingressos per coronavirus al Taulí per primer cop des d’abril

Foto portada: Membres de Protecció Civil repartint octavetes. Autor: @aj_sabadell via Twitter.