Autor: M.Tornel.

Última actualització de casos detectats de Covid-19 a Sabadell

El número de casos positius del nou coronavirus, el Covid-19, a Sabadell ronda el miler, segons la darrera actualització del mapa interactiu que publica la Generalitat. Així sumant el número de positius de totes les àrees bàsiques de salut de Sabadell hi ha 996 contagiats detectats pel Covid-19. 

En termes absoluts, la zona amb més contagiats és l’àrea o districte 6, corresponent als barris del sud de Sabadell (Creu de Barberà, Les Termes, Espronceda i Campoamor), amb un total de 155 contagiats. Val a dir que és una de les zones amb més gent gran de la ciutat. I segons les estadístiques també el districte de menor renda.

La segona zona amb més contagis és el Centre, Covadonga i Hostafrancs, amb 141 casos positius. També hi ha 141 casos positius a l’entorn del CAP Ca n’Oriac (Ca n’Oriac, Torreguitart o el Torrent del Capellà). En aquesta àrea del nord és on hi ha més contagiats a nivell relatiu (percentual o a escala en funció de la població). 107 casos positius a l’entorn del CAP Can Rull (Can Rull, Can Llong, Castellarnau).

Per sota dels 100 casos de Covid-19, l’entorn del CAP Creu Alta (Can Puiggener inclòs), amb 97 positius. La mateixa xifra que a l’Eixample i Sant Oleguer, 97 contagiats. 86 casos detectats a Gràcia, Merinals i Can Feu, 76 a la zona nord del districte 3, al voltant del CAP Nord. 66 casos detectats a l’entorn del CAP Concòrdia, al districte 4. Finalment la zona amb menys infectats és el districte 7, amb només 30.

Només hi ha més casos a Barcelona

En total el número de positius a Sabadell, a data 1 d’abril, és de 996 casos. Cal recordar que, a tota Catalunya, només hi ha més casos de Covid-19 en un municipi: Barcelona. Totes les àrees bàsiques de Sabadell tenen més de 350 infectats per cada 100.000 habitants, el topall per estar en la franja alta de país. Municipis com Sant Quirze, Cerdanyola, Ripollet o Montcada estan en una situació similar en termes relatius. Terrassa, Sant Cugat o Barberà estan millor que Sabadell

Més info: 

Les dades del Covid-19: només Barcelona té més casos que Sabadell

Foto portada: el Passeig Espronceda de Sabadell, abans de la pandèmia. Autor: M.Tornel.