Espanya perd a l’últim segon contra Hongria i lluitarà pel bronze al Mundial

La selecció espanyola masculina de waterpolo, amb quatre waterpolistes del CN Sabadell (Sergi Cabanas, Bernat Sanahuja, Edu Lorrio i Fran Valera), ha perdut contra Hongria per 11-12 a la semifinal del Mundial de Fukuoka. Espanya, que ha arribat a dominar per 11-9 a l’últim quart, ha vist com els hongaresos han remuntat amb un gol en l’últim segon. Ara tocarà lluitar pel bronze contra Sèrbia. que ha perdut davant Grècia.

Hi ha finals que fan molt mal i un que es recordarà es aquest. Espanya, campiona del Món fa un any a Budapest, ha anat per davant durant quasi tot el partit. Al primer quart, Marc Larumbe, Bernat Sanahuja i Alex Bustos han marcat 3 gols amb rèplica magiar (3-3).

Hongria només s’ha posat un cop per davant amb un golàs d’esquena de Denes Varga (3-4). Un parcial de 4-0 amb gols de Munarriz, Perrone (2) i Sanahuja han situat el 7-4. Hongria ha retallat per posar-se a un al final del tercer quart (8-7).

Final per oblidar

A l’últim quart, i amb 9-8, el sabadellenc Sergi Cabanas ha marcat un golàs que deixava el 10-8. Zalanki ha anotat el 10-9 però, a continuació, Blai Mallarach, el nou fitxatge del Sabadell ha col.locat l’11 a 9 que semblava quasi definitiu a 3 minuts per la conclusió. Jansik i Vamos han empatat a 11. La selecció de David Martin no ha marcat més gols i si Hongria amb un llançament de Manhercz que ha entrat entre les mans d’Aguirre per fer l’11 a 12 a l’últim segon. Espanya jugarà pel bronze, dissabte a les 6 hores, contra Sèrbia

La selecció femenina jugarà aquest divendres (11 hores) la final del Mundial contra Països Baixos, després de guanyar a Austràlia per 12-10. Una victòria amb el plus de la classificació olímpica pels Jocs de París 2024. Maica García, Judith Forca, Bea Ortiz, Laura Ester, Elena Ruiz Nona Pérez i Paula Leiton són les set waterpolistes del Club Natació Sabadell.

11 – Espanya: Unai Aguirre; Munárriz (2), Granados (-), de Toro (1), Larumbe (1), Famera (-), Perrone (2) -equip inicial-, Sanahuja (2), Bustos (1), Cabanas (1), Mallarach (1) Tahull (-), Lorrio.
12 – Hongria: Vogel; Angyal (1), Vamos (1), Zalanki (2), Varga (1), Jansik (2), Molnar (-) -equip inicial-, Manhercz (3), Vigvari (1), Nagy (-), Fekete (-), Nemeth (1).
Parcials: 3-3, 3-1, 2-3, 3-5
Àrbitres: Margeta (SLO) i Ohme (GER).