Unai Aguirre

Un espectacular Unai Aguirre duu Espanya a la final de l’Europeu (7-4)

Una nova final. La selecció espanyola de waterpolo mascuí, amb tres jugadors del CN Sabadell més el sabadellenc Sergi Cabanas, jugarà la final del campionat d’Europa després d’imposar-se d’una forma més clara del previst a Itàlia (7-4). L’actual campiona del món aspira al seu primer cetre europeu i, pel mateix preu, a segellar el tíquet olímpic per a París 2024.

Una eliminatòria de waterpolo masculí entre Espanya i Itàlia és un partit de molt referents. Un clàssic de l’esport d’aigua europeu i mundial que retrotrau a la final olímpica de Barcelona 92 que va enganxar una generació a una pantalla de televisió, i a tantes d’altres batalles. Les darreres, la final de l’Europeu 2022 per a Itàlia i l’or d’Espanya al Mundial del mateix any, amb aquella gloriosa aturada als penals d’Edu Lorrio.

Un Espanya – Itàlia és una batalla sota l’aigua. Ara a les ‘semis’ de l’Europeu, no ha estat per a menys, tot i que el marcador només s’ha apretat al final. I és que un infranquejable Unai Aguirre, que dient-ho suau ha celebrat cada aturada amb gran eufòria, ha portat la selecció espanyola a collibè fins la final europea. Ho ha aturat pràcticament tot, assecant Itàlia, que ha estat 26 minuts amb només un gol a favor. La clau del partit sense dubte.

En atac, Espanya no ha tingut el seu dia però ha estat més efectiva que Itàlia. Com va passar a la final de l’Europeu entre Espanya i Països Baixos, l’efectivitat en les superioritats, més el factor Unai Aguirre, ha estat clau. 5-1 favorable a Espanya al final del tercer quart, que podria semblar definitiu. Però les victòries s’han de lluitar fins el darrer minut. Itàlia ha intensificat els atacs en el darrer quart i s’ha acostat fins el 6-3, però les forces ja no li han donat per a més. 7 a 4 final i masterclass defensiva d’Espanya.

Final i possible bitllet per a París 2024

La selecció espanyola, actual campiona del món, aspira a ser campiona d’Europa per primer cop a la història. Espera rival a la final, que serà dimarts. Serà Hongria o Croàcia. Si a més a més es classifica l’equip magiar per a la final, Espanya tindrà bitllet per als Jocs Olímpics de París 2024 per la via directa. Si guanya Croàcia les semis, el guanyador de la final tindrà el bitllet per a París.