Miguel Díez i Carlos Conde, els socis que han obert la nova La Masia de Can Rull. Autora: Lucia Marin

Canvi de mans a la Masia de Can Rull: sopars i ara també espectacles i monòlegs

  • Conde: “hi havia molta gent que no sabia que la Masia de Can Rull tenia un restaurant”.
  • El primer gran espectacle serà el proper 1 d’octubre amb el Sevilla, el cantant dels Mojinos Escozíos.

La Masia de Can Rull ha canviat de mans i ara no és només un establiment on anar a sopar o dinar el cap de setmana, sinó que també és l’escenari de monologuistes i artistes de tota mena. La primera sessió serà aquest divendres i l’invitat és justament un egarenc, AlbertoDeMomento. Qui conegui el 9Serlons de Barberà de Vallés, ja sap què trobarà a la masia del segle XVI a tocar del Parc Catalunya; qui no, pot saber-ho llegint la següent entrevista.

Carlos Conde i Miguel Díez són els dos homes que gestionen la Masia de Can Rull des de fa un parell de setmanes. Fa més de 20 anys que van obrir un establiment d’espectacles a Barberà i ara n’han obert un segon a Sabadell, que si tot va bé estarà operatiu fins a finals del 2024.

Aquest mes han decidit ampliar el negoci que tenen a Barberà, el 9Serlons, a Sabadell. Què els ha impulsat a tenir dos establiments iguals tan a prop l’un de l’altre?
Carlos Conde (C.C): Perquè volem aprofitar tot el públic i artistes que tenim aquí, a Sabadell, on encara no hi hem fet res. S’ha de diversificar i al local de Barberà podem fer molta feina i molt menjar perquè és molt gran. Per tant, podrem aprofitar part dels recursos que tenim perquè estan molt a prop.

Miguel Díez (M.D): Nosaltres allí disposem d’una cuina i d’uns forns molt grans i podrem aprofitar els avantatges que tenim allí. La d’aquí és bastant més petita. A més, a Barberà estem a un polígon i aquí estem al costat dels Ballesteros, del trenet del Parc Catalunya… estem més cèntrics.

L’antiga La Masia només obria els caps de setmana. Mantindran l’horari?
C.C: De moment, obrirem de divendres a diumenge, però la intenció és ampliar-ho més dies. És molt difícil trobar personal que només vulgui treballar el cap de setmana. Per tant, probablement primer ampliarem l’horari amb el dijous; després, el dimecres i així. Ja ho veurem.

Si obrim abans és perquè fem quelcom especial. Volem fer una festa mensual pels nens aquí fora i aprofitar que els diumenges està ple de famílies per fer una celebració especial. Però en cap cas serà un restaurant on venir a menjar un menú. Serà un restaurant de carta on fer sopars d’empresa, cerimònies i així.

Els divendres també oferiran actuacions com shows, monòlegs o música. Ja tenen omplerta tota la programació de les pròximes setmanes?
C.C: Sí, això és bàsicament per reforçar la nit de divendres, que és una mica més fluixa.

Demà [divendres 23/09] comencem amb monologuista de Terrassa molt bo, AlbertoDeMomento, després continuem amb Miguel Ángel Marín, que és de Badia del Vallès, el dia 1, i els famosos Paco y Maite. També ve ‘El Sevilla‘, el cantant de Mojinos Escozíos, perquè és soci del Centre d’Esports Sabadell (CES) i té un espectacle ell sol. Serà una manera de captar gent que vingui a sopar i gent que només vingui a veure la funció.

Els ha resultat difícil trobar artistes per completar el calendari?
M.D: No, pensa que portem més de 20 anys fent això.

L’escenari, però, és a la sala annexa amb el local de Los Ballesteros. Entenc que col·laboren amb ells?
C.C: Sí, per descomptat. Col·laborarem amb diferents entitats de la ciutat, i els Ballesteros seran amb qui més col·laborarem perquè estem aquí per ells. Són una comunitat molt gran i volem estar a l’altura.

Diu que estan aquí per ells. Com és això?
C.C: Perquè qui gestionava abans La Masia se la volia treure de sobre i un amic en comú, que és dels Ballesteros, ens ho va comunicar.

Inauguració nova La Masia de Can Rull. Autor: Lucia Marin
Inauguració nova La Masia de Can Rull. Autor: Lucia Marin

Per quantes persones està format el seu equip i quin càrrec ostenten vostès?
C.C: De normal, intentarem ser-hi sempre un de nosaltres dos. Ens hem quedat una persona que ja hi havia aquí a La Masia, un responsable d’estudi, Julián a la cuina, l’ajuda del nostre cap de cuina que està a Barberà i algun cambrer més que contractem.

I quin tipus de cuina ofereixen?
M.D: Cuina mediterrània, senzilla, pràctica i amb les seves cosetes pels menuts. Hi haurà botifarra de pagès, canelons, nuggets pels nens i, per la resta, una carta ben vistosa. Volem que la gent s’hi senti còmoda i ho pugui fer a un preu assequible.

Què entén per assequible?
C.C: La gent normalment es pensa que per ser una masia és caríssim. Aquí no. Aquí estem parlant de 30 euros per persona, més o menys. Aquesta és la idea que tenim nosaltres: quatre tapetes, una botella de vi, o de cava, i els cafès.

Com han anat aquests primers dies abans de la inauguració oficial d’aquest dijous?
C.C: Portem dues setmanes i ens hem adonat que aquí al barri hi ha molta gent que no sabia que aquí hi havia un restaurant. Vam posar un cartell a dalt del carrer i hi ha hagut gent que ha baixat per preguntar-nos si aquí hi ha un restaurant. No ho sabien.

Foto portada: Miguel Díez i Carlos Conde, els socis que han obert la nova La Masia de Can Rull. Autora: Lucia Marin

Comments are closed.