Safareig Font Nova

Com es rentava quan no hi havia rentadora? Visita teatralitzada al safareig de la Font Nova

El Museu d’Història organitza aquest diumenge al matí una visita teatralitzada al safareig de la Font Nova, al sector Creueta del Centre. Està dirigida a famílies que tinguin nens d’entre tres i set anys. Les places són limitades. Cal apuntar-se trucant al 93 727 85 55.

La visita està teatralitzada a través del testimoni de l’Antònia, una veïna que va al safareig a rentar roba i explica els assistents com es feia quan a les cases no hi havia aigua corrent, no cal dir electricitat ni molt menys rentadora.

El safareig de la Font Nova

El safareig de la Font Nova data de 1833, època de gran creixement urbanístic a Sabadell. Tot i així, l’edifici actual és de 1892, any en què l’arquitecte Miquel Pascual i Tintorer va fer un projecte d’estil modernista per tancar-lo i cobrir-lo. Durant aquells anys, el safareig s’obria cada dia perquè les dones anessin a fer la bugada després d’una llarga jornada de treball a la fàbrica i a casa. Allà s’esplaiaven i feien, mai millor dit, safareig, ja que és d’aquí que va sorgir l’expressió.

Foto portada: dones al safareig del carrer Reina Elionor (1933). Autor atribuït: Francesc Casañas/AHS
Dones al safareig del carrer Reina Elionor (1933), al barri de Gràcia. Autor atribuït: Francesc Casañas/AHS

El safareig de la Font Nova fa molts anys que està tancat però s’obre per visites i activitats puntuals com la que es podrà fer diumenge.

Foto portada: activitat familiar al safareig de la Font Nova, fa un temps. Autor: Ajuntament.

Els comentaris estan tancats