Foto portada: la diputada sabadellenca. Foto: cedida.

Opinió de Lourdes Ciuró (PDeCat): ‘Cants de sirena? No gràcies’

ARTICLE D’OPINIÓ
Lourdes Ciuró, diputada del PDeCat al Congrés dels Diputats.

No, no volem Rajoy. Per això ja vam votar NO a la seva investidura ara fa poc més de mig any.

No, no volem Rajoy perquè des del Partit Demòcrata, rebutgem la corrupció.

No, no volem Rajoy perquè rebutgem com persegueix les nostres idees polítiques.

No, no volem Rajoy perquè rebutgem com insta la fiscalia per tal que actuï perseguint fins i tot la compra d’urnes.

No, no volem Rajoy perquè rebutgem com manipula el Tribunal Constitucional i li fa fer la feina bruta contra polítics catalans pel sol fet de donar la veu al poble.

No, no volem Rajoy perquè rebutgem com persegueix els membres de la Mesa del Parlament perquè exerceixen les seves funcions i permeten el debat parlamentari.

No, no volem Rajoy perquè rebutgem que hagués procedit a expulsar el nostre portaveu al Congrés, Francesc Homs, amb un procediment a mida i mancat de garanties jurídiques i processals.

No, no volem Rajoy perquè rebutgem com persegueix les idees polítiques, la llibertat d’expressió i el dret d’opinió.

Sí, volem fer-lo fora. Volem articular una majoria alternativa que doni una solució real i democràtica a la reclamació de Catalunya i que no vingui des de la imposició ideològica ni suposi un xec en blanc ni un contracte d’adhesió.

Nosaltres, ja no ens conformem amb declaracions de bones intencions que vinguin només dels 72 diputats de Podemos al Congrés dels Diputats. Nosaltres, rigorosos com sempre, volem que una majoria alternativa, que hi és, de 176 diputats i diputades, presenti un candidatura a la Presidència del Gobierno que assumeixi el compromís amb Catalunya i ara per ara, benvolguts i benvolgudes tothom sap que aquesta possibilitat no existeix i el que és més, així ho va manifestar clarament el portaveu socialista al Congrés dels Diputats en el debat. Agent imprescindible, per altra banda, si es vol una transformació democràtica a l’Estat espanyol.

Nosaltres ho tenim clar. A Catalunya seguirem fent el nostre camí. Cants de sirena des de Madrid? No Gràcies. Vinguin de qui vinguin. Seria ser molt il·lús.

El nostre futur és nostre. Cal que els demòcrates, tots ells, se sumin sense excuses a la legítima voluntat manifestada pel 80 per cent dels catalans, de votar el proper dia 1 d’octubre en un Referèndum o en un Referèndum i deixem que siguin els espanyols els que decideixin si volen o no una tercera República.