Manel Navarro

El gran dia de Manel Navarro

El sabadellenc de 21 anys Manel Navarro viurà aquesta nit el seu gran moment representant Espanya al festival d’Eurovisió, que se celebra a Kiev (Ucraïna), i serà retransmès a partir de les 21 hores per La 1. Navarro arriba a Kiev malgrat tots els imponderables, que no han fet més que donar volada i promoció al show televisiu.

El cantant i compositor Manel Navarro va ser escollit com a representant espanyol després d’una polèmica gala. El jurat el va escollir com a favorit mentre que el públic va optar per una altra participant, Mirela. A l’hora d’escollir, i tal i com assenyalaven les normes, el jurat va tenir l’última paraula i actuant en consonància amb els vots anteriors, van optar pel sabadellenc (més info: ‘Manel Navarro anirà a Eurovisió‘). Els xiulets, insults i crits posteriors no van fer més que escalfar el show, amanit amb una butifarra del propi cantant en plena actuació (més info: ‘Esclata la polèmica‘). El silenci de RTVE els dies posteriors, en plena voràgine dels anomenats eurofans, no va ajudar el jove cantant.

Manel Navarro
Manel Navarro, durant els assajos.

Però un cop consolidada la seva participació, i després d’un tour promocional de llarg abast i que ha inclòs mitja Europa (com mai abans ha fet un representant espanyol), Navarro va volar cap a Kiev fa uns dies. Un cop a la capital ucraniana, es van divulgar els resultats del vot popular durant la gala, que van fer reviure una mica la polèmica, ja que Mirela va obtenir-ne molts més que ell. Sigui com sigui, el jove ha seguit amb els assajos i preparatius de l’actuació, rebent també crítiques per la indumentària.

Do it for your lover és el títol de la cançó que interpretarà, majoritàriament en castellà malgrat el títol en anglés, llengua en la que va composar el tema. Es tracta d’un tema pop, d’estètica amable, i lletra popular. L’estètica divulgada fins ara és més aviat surfera.

Com funciona Eurovisió?

El show comença a les 21 hores hora espanyola a La 1. RTVE porta dies bolcant-se amb el festival eurovisiu, que combrega un fidel públic tant davant la televisió com a través de les xarxes socials. Se sap, és conegut, que la classificació final té més de geopolítica que de música, i Navarro té poques opcions d’estar entre els llocs més destacats. Cap casa d’apostes el col·loca entre els favorits i de fet alguna el col·loca en la lluita per l’últim lloc.

Actuen 26 països i sonen Itàlia i Portugal com a favorits, segons les cases d’apostes. Navarro actuarà en la posició 16 (de les 26 actuacions totals). A més, aquest any s’ha canviat el sistema de votació, on el jurat té un 50 per cent de punts i el vot popular l’altra meitat. El vot popular no es coneixerà fins al final, per la qual cosa serà impossible conèixer el vençedor fins al final de tot.

Bailar pegados i Sergio Dalma

Es tracta del segon sabadellenc que representa Espanya en aquest festival, que va viure els seus moments més àlgids als anys 70 i 80 del segle passat però que ha reviscut en els darrers anys en seguiment. Josep Capdevila, Sergio Dalma, va participar-hi l’any 1991 amb Bailar pegados, un tema i una actuació que van significar una gran embranzida a la seva carrera professional.

Foto portada: Navarro, en un dels assajos.