Foto portada: el raper Elgio, aquest dijous. Autor: J.d.A.

El raper ‘Elgio’, davant l’Audiència Nacional al novembre

El jove de Sabadell acusat d’enaltiment del terrorisme per l’Audiència Nacional anirà a judici els propers 2 i 3 de novembre. Elgio està acusat per les lletres de les seves cançons, conjuntament amb un grup de músics vinculats al col·lectiu La insurgencia.

La citació judicial li va arribar el passat dimecres al matí, segons va explicar el mateix raper a iSabadell. Durant la concentració de condemna a l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez de la plaça del doctor Robert es va explicar el cas d’Elgio, demanant solidaritat als presents.

Elgio formava part d’un col·lectiu, La insurgencia, els membres del qual han estat acusats per l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme (més info: ‘Un raper de Sabadell davant l’Audiència Nacional per les seves lletres‘). La vista oral s’ha assenyalat els dies 2 i 3 de novembre. Li demanen dos anys i un dia de presó i una multa de 4.800 euros.

El jove va comparèixer davant el tribunal la passada tardor, en fase d’instrucció, i es va negar a declarar. Al maig la Junta de Portaveus de Sabadell va demanar l’absolució del raper (més info: ‘La Junta de Portaveus demana l’absolució d’Elgio‘). En aquest temps, el jove ha seguit els seus estudis. Algunes de les seves cançons es poden veure al seu canal de Youtube. S’ha desvinculat del col·lectiu La insurgencia. Alguns dels acusats viuen fora d’Espanya i són de diverses nacionalitats.

Jornada en solidaritat a la caserna

En solidaritat amb el raper, s’ha convocat un acte a la caserna de la Guàrdia Civil, aquest dissabte a la tarda. S’ha convocat amb anterioritat però ara és més d’actualitat que mai. Hi haurà una xerrada sobre llibertat d’expressió i repressió amb l’advocat Juan Manuel Olarieta, actuacions musicals diverses, finalitzant amb una del propi Elgio.

Foto portada: Elgio, fa uns mesos, a Sabadell. Autor: J.d.A.