Foto portada: membres del moviment veinal, amb Robles al mig. Autor: David B.

Els sabadellencs estrenen les estacions: “ja era hora”

Els sabadellencs estrenen tres noves estacions dels Ferrocarrils: ‘La Creu Alta’, ‘Sabadell Nord’ i ‘Sabadell Parc del Nord’. Molta alegria i satisfacció entre els qui s’han apropat aquest dijous a les noves estacions, amb la sensació que s’acaba una obra que ha durat més de l’esperat. La manca d’escales mecàniques de baixada i el nombre de pantalles d’informació, les principals crítiques dels primers usuaris.

Puntualment a les 11:30 hores, com s’havia anunciat, diverses desenes de persones esperaven a l’entrada de les tres noves estacions del ‘Metro del Vallès’ per gaudir del primer viatge. Aquesta crònica comença al parc del Nord, des d’ara la primera estació de la línia dels FGC de Sabadell (més info: ‘El tren ja arriba a la Creu Alta, la plaça d’Espanya i els barris del nord‘).

A la plaça del Forjador, on s’ubica l’estació ‘Sabadell Parc del Nord’, el president de l’Associació de Veïns de la Plana del Pintor, Emilio Robles, ha assegurat estar “molt content”, perquè el perllongament “és una cosa positiva per Sabadell, i sobretot pels barris”. Tot i l’optimisme per l’arribada del tren als barris de Sant Julià, la Plana del Pintor i Ca n’Oriac, Robles espera “que no hi hagi disturbis, que si hi ha vigilància no n’hi hauria d’haver”.

Des del parc de Nord, el veí Jordi Sánchez celebra la inauguració de l’estació perquè “ja era hora després de tants anys d’obres”. Sánchez explica que “per venir de la feina em va bé, treballo a Barcelona i abans venia amb la RENFE fins a la plaça d’Espanya. Ara podré baixar al parc del Nord”.

Joan Muñóz, a 'La Creu Alta'. Autor: A. Pujadas.
Joan Muñoz, a ‘La Creu Alta’. Autor: A. Pujadas.

La segona parada de la línia és ‘Sabadell Nord’. Amb el tren en marxa, el periodista Joan Muñoz assegura que “falten pantalles d’informació horària, però les estacions són modernes i molt còmodes”.

D’altra banda, Mercedes Murillo creu que a partir d’ara farà servir més el tren. Murillo, veïna de la Creu Alta, explica que farà servir l’intercanviador: “el trajecte per agafar el tren a la plaça d’Espanya l’havia de fer amb autobús, ara el faré en metro. L’agafaré a ‘La Creu Alta’ fins a ‘Sabadell Nord’ i aprofitaré l’intercanviador per agafar la línia de RENFE cap a Lleida”, la R12.

Mercedes Murillo, a la Creu Alta. Autor: A. Pujadas.
Mercedes Murillo, a la Creu Alta. Autor: A. Pujadas.

Precisament al barri de la Creu Alta hi ha la tercera estació del perllongament en direcció Barcelona, que porta el nom del barri. Després de fer el recorregut de l’ampliació de la línia, el veí Francisco Raya ha assegurat que és “molt maca i el trajecte molt ràpid”. La sensació compartida per diversos usuaris és de satisfacció, perquè han estat unes obres llargament esperades que avui arriben a la seva fi.

Foto portada: membres del moviment veinal, amb Robles al mig. Autor: David B.