Cuixart, Mateu i Fernàndez. Autor: Cedida.

Jordi Cuixart, emprenedor de l’any de Sabadell

La Xarxa Onion nombrarà a Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural i màxim responsable de l’empresa de disseny i fabricació d’equips d’envasat Aranow Packaging Machinery de Sentmenat, amb el Premi a l’Emprenedor de l’any 2017. Cuixart és resident a Sabadell. Actualment està en presó preventiva a Soto del Real acusat de sedició.

El grup d’emprenedors donaran el premi aquest proper dijous en un sopar obert a tots els emprenedors de Sabadell i la resta del Vallès. Està prevista l’assistència del nou director general de l’empresa, Jan Molina, així com de representants de l’ajuntament de Sabadell i de l’empresa municipal Promoció Econòmica.

La Xarxa Onion ha volgut donar aquest any un accent clarament reivindicatiu al premi donades les circumstàncies excepcionals que vivim. S’ha valorat, a part de l’exitosa trajectòria empresarial d’en Jordi Cuixart, el fet que un emprenedor estigui empresonat per defensar els seus ideals d’una manera pacífica i dialogada. El premi vol ser un suport a la família i a l’entorn personal d’en Jordi, a la seva empresa i al teixit associatiu català”, assegura el president de la Xarxa Onion, Arnau Bonada.

La xarxa va premiar l’any passat el cerveser artesà Sami Claret. Aquest any posa en marxa el guardó a millor emprenedor debutant de l’any entre els projectes iniciats durant el 2017 al Vapor Llonch de Sabadell. En la primera edició, es guardonarà el projecte Protectlube, de Jacqueline Auladell.

Foto portada: Cuixart, a l’esquerra, fa uns mesos, amb la coordinadora local d’Òmnium, i l’exdiputat David Fernàndez. Autor: cedida.