Foto portada: Joaquim Bellmunt, amb bata escolar i altres guardons més. Autor: @josepmcanet via Twitter.

L’oncòleg Joaquim Bellmunt i el periodista Ricard Ustrell, homenatjats per l’Escola Pia

El director del Bladder Cancer Center de Massachussets, l’oncòleg Joaquim Bellmunt, ha estat guardonat amb la primera edició del Premi Alumni de l’Escola Pia Sabadell. El periodista Ricard Ustrell ha obtingut el Reconeixement Jove Valor.

L’Escola Pia de Sabadell ha instituït uns guardons per reconèixer exalumnes amb la voluntat que l’actual alumnat es pugui emmirallar així com de reconèixer públicament la tasca que antics alumnes hagin fet en la seva vida professional, social o acadèmica.

Els premis s’han entregat aquest dijous. L’oncòleg especialista en càncer de bufeta Joaquim Bellmunt ha estat el primer guardonat pel jurat, format per tres docents del centre i tres membres de l’Associació de Mares i Pares. S’ha valorat el seu recorregut i mèrits professionals, així com la vinculació a l’escola i la ciutat. Per la seva banda, el periodista de Catalunya Ràdio Ricard Ustrell, que condueix El suplement a l’emissora pública catalana, ha estat reconegut com a jove valor. El seu pare ha recollit el guardó.

Altres candidats

Entre la llista de candidats hi havia el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, l’snowboarder olímpica Queralt Castellet, el periodista Miquel Calçada o l’empresari Josep Bombardó. També persones històriques, però ja difuntes, com l’exalcalde Antoni Farrés, l’historiador Miquel Carreras o l’empresari Antoni Forrellad. Els candidats van ser proposats mitjançant un procés entre els membres actuals de la comunitat educativa, antics alumnes, treballadors i famílies.

Foto portada: Joaquim Bellmunt, amb bata escolar i altres guardons més. Autor: @josepmcanet via Twitter.