Manel Navarro

Manel Navarro, cantant: “em conformo amb arribar a final de mes dedicant-me a la música”

El músic i compositor Manel Navarro va néixer a Sabadell l’any 1996 i va cursar els seus estudis fins el batxillerat a l’Escola Sant Nicolau. Actualment ha hagut d’aparcar temporalment els estudis de Turisme a la Universitat Autònoma per dedicar-se plenament en la seva participació a Eurovisió del proper 13 de maig a Kiev.

El sabadellenc Manel Navarro, que cantarà Do it for your lover, al festival d’Eurovisió ja té videoclip, que s’ha estrenat aquest cap de setmana. En aquesta entrevista repassa la seva candidatura a Eurovisió, i la seva curta però prometedora carrera artística.

En el món de la música ets autodidacta. Com composes les teves cançons?
Doncs la veritat és que em surt bastant de dintre. Quan vaig començar a aprendre a tocar la guitarra, em sortia escriure cançons, fer melodies noves i posar-li lletra. No sabria explicar com és el procés de fer una cançó perquè és molt depenent del dia. Normalment m’inspiro en coses que m’han passat o als meus amics i familiars o en coses que m’agradaria que em passessin.

Fa tres anys informàvem a iSabadell que havies estat el guanyador del concurs Teen Star 2. Això va ser l’inici de la teva carrera musical?
Si, va ser l’inici, totalment. A partir de guanyar el concurs vaig treure un single amb una discogràfica catalana i amb una empresa de management que porten els Auryn o les Sweet California, anomenada Must! Producciones, fet que em va permetre fer de teloner de la gira de les Sweet California. Això va fer que SONY s’interessés per mi i hem arribat al punt on som ara.

Ara que parlaves de les Sweet California, com va anar la gira amb elles?
Va ser brutal. De tocar a casa meva per la meva mare i el meu pare i passar a tocar per 1.000 o 2.000 persones jo sol amb la guitarra és una gran experiència. També cal dir que em porto molt bé amb elles i va ser una experiència molt maca.

Un moment de l'actuació. Foto: @tve via Twitter.
Un moment de l’actuació. Foto: @tve via Twitter.

Després d’això ja va començar la teva carrera cap a Eurovisió. Com vas entrar a Objetivo Eurovisión?
M’ho van dir a la gala dels premis de Los 40, que es va fer el mes de desembre, em van oferir si volia participar a Objetivo Eurovisión. Em va sobtar una miqueta, perquè mai penses que pots ser un dels candidats per anar a Eurovisió, però no m’ho vaig pensar. Vaig dir que sí, endavant! [somriu].

La teva elecció com a representant d’Eurovisió es va veure immersa en una polèmica. Com vas viure aquell moment?
El moment aquell de la gala va ser bastant complicat. Vaig sortir allà a cantar i a fer el què m’agrada i vaig veure que el públic no em respectava. Puc entendre que si no guanya el concursant que t’agrada ho verbalitzis perquè estem en un país lliure, però altra cosa és faltar el respecte de la manera que me’l van faltar en ple directe, sense poder-me defensar ni fer absolutament res.

També hi va haver un amago de ‘botifarra’ per part teva. Va ser així?
Si, si. Va ser així. No ho nego pas. Demano disculpes perquè és una cosa que no hauria d’haver fet. La gent que em titlla de maleducat m’agradaria veure quina seria la seva reacció quan el públic t’està insultant a la cara, a la teva família i als amics que han vingut des de Barcelona a Madrid a veure’t. Del que es va veure a la televisió amb l’ambient tens que es va viure en directe a la gala no te absolutament res a veure.

Imagino que aquests fets no et van permetre fer una celebració com mereixies. Va ser una victòria agredolça?
Si, absolutament agredolça. Crec que la gent va fer que el que hauria d’haver estat un dels dies més feliços de la meva vida, fos un dels més amargs. Tot i això, vam aprofitar amb els amics que havien vingut de Barcelona, per anar a fer un beure per Madrid.

Passat aquest mal tràngol, què significa per a tu participar a Eurovisió?
Per a mi significa tot un orgull. Representar a Espanya en un festival d’aquestes dimensions, la veritat, que a part de fer-me molt respecte, és un orgull. Hi vaig amb moltíssimes ganes i per a mi també és com una carta de presentació a Europa, que seria difícil aconseguir d’una altra manera.

I de ser el segon participant sabadellenc després de Sergio Dalma? Has pogut parlar amb ell?
És il·lusionant. La gent de Sabadell està a tope. Encara no he pogut parlar amb ell.

Has tornat a Sabadell després de la gala?
Vaig tornar un parell de dies perquè tenia feina a Barcelona i vaig dormir a casa. Em parava bastanta gent per felicitar-me. He notat molt recolzament dels sabadellencs.

Ja heu planificat com serà l’actuació a Kiev?
Encara no la tenim definida, hem tingut algunes reunions per veure com ho farem, però encara està tot molt al aire.

Manel Navarro
Manel Navarro, a Objetivo Eurovisión

T’ha canviat gaire el teu dia a dia després d’haver estat triat com a representant a Eurovisió?
Si i tant. M’he hagut de mudar definitivament a Madrid, perquè cada dia surt alguna cosa de feina, sempre estic liat amb sessions de fotos, de promoció i entrevistes o viatges per Europa. La veritat que ha canviat moltíssim el meu dia a dia. He passat de ser un noi que vivia a Sabadell i anava a la universitat, a ser un noi que viu a Madrid i que es dedica plenament a la música.

Tens pensat tornar a viure Sabadell?
Si això de la música em va bé no em plantejo tornar a Sabadell. En cas que vegi que això no funciona o què la meva música no interessa al públic, potser faria un replantejament i tornaria cap a casa.

Ja que parlem de Sabadell. T’agradaria fer un concert a la teva ciutat?
Sí clar. M’encantaria.

Te l’han ofert?
De moment no. De fet he tocat algunes vegades a un pub irlandès del Centre, al The wild geese. De fet és el lloc on vaig començar a tocar després de guanyar el concurs Teen Star 2. De fet eren uns bolos que em buscava jo, perquè vinguessin els amics i la família.

On t’agradaria arribar dins el món de la música?
No sóc una persona ambiciosa. No necessito ser una estrella a nivell mundial. Em conformo en poder arribar a final de mes dedicant-me al què més m’agrada; el món de la música. Amb això ja seria feliç. Òbviament si la cosa va molt bé, benvinguda sigui. No diré que no (riu).

Molta sort a Eurovisió!
Moltes gràcies.