Foto portada: la Ronda Ponent, una de les fronteres en principi de la ZBE. Autor: David B.

La meitat dels vehicles no podran entrar a la ZBE, alerta l’Arc Metropolità

Els alcaldes de l’Arc Metropolità demanen frenar el Decret del Pla de Qualitat ambiental que planteja el govern de la Generalitat. El col·lectiu ja s’hi va mostrar contrari a l’octubre perquè considerava que envaïa competències municipals i s’estava elaborant al marge del món local. Segons l’Arc Metropolità, tal i com està redactat el text més de la meitat dels vehicles actuals de les ciutats es veurien afectats per les restriccions en una regió amb “dèficits estructurals de transport públic”.

El grup d’alcaldes, entre els quals es troba l’alcaldessa Marta Farrés, sostè que ciutats com Sabadell, Terrassa o Granollers serien les ciutats més afectades per les restriccions dels vehicles sense etiqueta i amb etiqueta B. Això suposaria, segons les dades que remeten de la DGT, prohibir la circulació de més del 50 per cent del parc automobilístic dels municipis.

“Es corre el risc de generar desafecció entre la ciutadania amb mesures que impacten en la seva forma de vida sense tenir clar si estan servint de forma real”, apunta l’Arc Metropolità a través d’un comunicat.

El col·lectiu defensa que el decret, que es troba encara en fase de resolució d’al·legacions, “genera una clara invasió de competències municipals”. Entre altres aspectes, diuen, no respecta l’especificitat dels municipis de la segona corona metropolitana per les grans vies de comunicació d’alta capacitat que travessen el territori i “el dèficit estructural de transport públic que pateixen els seus municipis”.

Reunió amb Mireia Boya

Aquest dilluns s’han reunit amb Mireia Boya, Directora General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, per demanar la retirada del decret i per consensuar-ne un de nou amb mesures que siguin “més efectives, realistes i adaptades al territori i amb el compromís de la Generalitat de Catalunya d’invertir més en transport públic i d’emprendre accions més valentes en la lluita contra el canvi climàtic i no traspassar exclusivament la responsabilitat als ajuntaments com s’està fent fins ara”.

Més informació:

Foto portada: la Ronda Ponent, una de les fronteres, en principi, de la ZBE. Autor: David B.

Comments are closed.