Foto portada: els regidors Lluis Monge, Cristian Sánchez, Josep Ayuso i Anna Carrasco. Autor: J.d.A.

Ayuso (PSC) assenyala a la Crida com a inductors del “veto”

La indignació del Partit dels Socialistes de Catalunya amb l’anunci d’un veto del govern a les seves mocions, després matissat per l’alcalde Juli Fernàndez, no decau 24 hores després. El portaveu del PSC, Josep Ayuso, acusa el quatripartit de “sectarisme” i asseguren que “mai havien passat fets tan greus, que no pensàvem que es produirien des de partit democràtics”.

Ayuso assenyala clarament la Crida per Sabadell com a formació inductora pel veto dels quatre socis de govern a les mocions socialistes:

El viscut ahir és un teatre per defensar a un regidor [Maties Serracant, ara investigat] que al llarg de la seva història ha condemnat els investigats”. Ayuso es pregunta si “la Crida pot denunciar als tribunals les actuacions que considera irregulars i el PSC no pot fer-ho. El govern està en mans de la Crida, un partit antisistema, que va contra tot i contra tothom. Ells són els responsables i els culpables i el govern també per sotmetre’s als seus plantejaments”.

El primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga (Unitat pel Canvi) va anunciar ahir que el govern votaria en contra de les mocions presentades pel PSC. El motiu era que els socialistes han judicialitzat la vida política local quedant “fora del joc institucional”. Després Albert Boada (Crida) va seguir el mateix argument amb altres paraules, recodant com Ayuso ha amenaçat de forma indirecta amb denunciar altres regidors de l’equip de govern davant la justícia. Només al final del ple l’alcalde, Juli Fernàndez (ERC), va dir que votarien en contra de les mocions plantejades pel PSC que no tinguessin a veure amb l’actuació municipal. Un matís que Ayuso defineix com “excusa sense rellevància” i una forma de “veto” i “coacció”. “Si l’alcalde ho volia arreglar, ho va acabar d’empitorar”, ha assegurat el portaveu socialista.

“Per què la Crida pot denunciar i nosaltres no?”

Els socialistes recorden com l’Entesa per Sabadell va denunciar davant els tribunals aspectes relacionats amb la gestió municipal a la finca de Ca n’Alzina o el Despatx Corominas. També, ja com a Crida, la presumpta destrucció de papers de la Policia Municipal pocs dies abans del canvi de govern de juny de l’any passat. O anant més enrere com van dur al tribunal contenciós administratiu el conveni per la reversió de la caserna de la Guàrdia Civil (després s’hi van afegir CiU, ICV-EUiA i ERC). “Durant els 16 anys de govern socialista, no hem vetat l’oposició per dur els aspectes que creien oportuns als tribunals. De fet, hi ha mostres sobrades en el darrer mandat de com el PSC va aprovar propostes de l’oposició”, ha assegurat el regidor Cristian Sánchez.

El PSC sosté que el govern ha posat per davant els seus interessos polítics o electorals dels interessos generals dels sabadellencs amb aquestes declaracions.

Foto portada: els regidors socialistes Lluis Monge, Cristian Sánchez, Josep Ayuso (portaveu) i Anna Carrasco. Autor: J.d.A.

One Comment