CiU Sabadell

CiU no vol que la comissió sobre la Ciutat de la Música sigui “un mer tràmit”

  • Els nacionalistes volen compareixences dels  membres de la Comissió Técnica que va encapçalar el projecte.

  • “Com a mínim ens hem gastat cinc milions d’euros i cal transparència i informació”, diu Rossinyol.

Aquest dimarts es celebrarà la primera sessió de la comissió aprovada per l’ajuntament sobre la Ciutat de la Música, el projecte impulsat pel govern amb diversos noms des dels inicis de la dècada passada i que la crisi ha deixat al calaix. CiU va cedir en la seva voluntat de fer una comissió d’investigació i va acceptar una informativa però vol que no sigui “un tràmit”.

Convergència i Unió volia una comissió d’investigació sobre la Ciutat de la Música. El Ple però va decidir que es fessin comissions informatives (el més habitual al consistori) i CiU ho va acceptar. Tot i així, asseguren que la ciutadania necessita transparència i tota la informació del projecte de la Ciutat de la Música.

En aquest sentit, aquest dimarts es farà la primera sessió i la federació nacionalista demana que s’aporti tot un seguit de documentació tant del projecte Ciutat de la Música com de l’anterior del Palau de Congressos (estudis encarregats, convenis, subvencions, ingressos i despeses, material divulgatiu…)

D’altra banda, demanen que compareguin els membres de la Comissió Técnica, la que havia d’assessorar als impulsors del projecte en tot el seu camí. Aquesta comissió es va reunir un parell de vegades. Entre altres, CiU vol que compareguin “per explicar el que han viscut i vist” entre altres la presidenta d’Amics de l’Òpera, de l’Orquestra Simfònica, els regidors presents a la comissió i els caps de servei i directors d’àrea de l’Ajuntament.

Aquest projecte ens ha costat un mínim de cinc milions d’euros i ara cal donar explicacions”, assegura el portaveu de CiU, Carles Rossinyol. “No tenim ni les actes de la comissió técnica perquè no hi havia ningú de l’oposició”, ha asegurat.

Tot i així, Rossinyol assegura que la comissió ha de servir per veure com es va encarar aquest projecte i tenir clar si, quan la situació econòmica millori, es pot aprofitar: “Potser la Ciutat de la Música no ha de quedar enterrada i més endavant la podem reprendre”, ha assegurat mentre diu que el projecte estava ben pensat si la Generalitat de Catalunya s’hi implica.

Què és la Ciutat de la Música?

La Ciutat de la Música és un projecte impulsat per l’ajuntament de Sabadell per a l’últim solar de l’Eix Macià sense ús. En l’espai justament davant de El Corte Inglés s’havia de fer un Auditori, ubicar les seus dels Amics de l’Òpera, la Simfònica del Vallès, el Conservatori de Música i l’Escola de Música.

Reprenia l’antic projecte del Palau de Congressos i Centre de Convencions, ideat durant els primers anys del govern de Manuel Bustos. Tampoc va fraguar i amb la rehabilitció de l’ABB i la creació de Fira Sabadell, el projecte del Palau de Congressos es va reconvertir en la Ciutat de la Música, volent aprofitar el potencial musical i la singularitat de la ciutat de Sabadell.

La Ciutat de la Música era una aposta per descentralitzar el món operístic i cultural de Barcelona i el Liceu. En part depenia de la construcció d’un hotel i un aparcament al mateix espai. Amb la crisi el projecte ha quedat gairebé en l’oblit, tot i que el govern local no tanca la porta a tornar-ho a intentar més endavant.

Foto portada: Els regidors de CiU a Sabadell, en una foto d’arxiu.

Comments are closed.