Foto portada: la portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, en un ple municipal. Autor: J.d.A.

La Crida titlla “d’escàndol” que el president de l’Obra Social SMATSA vagi a les llistes del PSC

La Crida per Sabadell titlla “d’escàndol” que el president de l’Obra Social SMATSA vagi a les llistes electorals del PSC. Es tracta de l’extinent d’alcalde de Manuel Bustos i Juan Carlos Sánchez Ramón Burgués, qui va fer tots els papers de l’auca a l’executiu municipal entre 2003 i 2015, quan va deixar el consistori. Burgués va ser sobretot regidor d’Educació però també responsable de Policia Municipal, Economia o Urbanisme. Ara tanca la llista del PSC mentre presideix l’Obra Social SMATSA.

La passada tardor SMATSA va presentar la seva Obra Social, que està presidida per l’exregidor socialista Ramón Burgués. Ara Marta Farrés l’ha inclòs a les seves llistes electorals, tot i que en un lloc simbòlic. La coincidència li sembla un “escàndol” a la Crida. Creuen que és una prova més de la vinculació entre els socialistes i l’empresa que gestiona els residus i la neteja des de fa 40 anys a la ciutat. SMATSA està al centre de la polèmica sobretot des de l’esclat del cas Mercuri l’any 2012. L’adjudicació del contracte és un de les principals peces del cas. Part del govern Bustos i la direcció de l’empresa hauran de seure a la banqueta dels acusats. El judici espera data, amb la instrucció tancada des de fa molt temps. Durant el quatripartit 2015-2019, l’empresa i la Crida van mantenir tots un pols judicial.

“Ens ha semblat d’escàndol la decisió del PSC de seguir mantenint aquest vincle actiu i públic, tot i que el contracte i la seva possible vinculació amb el PSC està investigat a la peça 28 del cas Mercuri”, assegura la portaveu municipal i cap de llista Nani Valero.

Valero manté per una banda que “no hem qüestionat mai ni qüestionarem qui va a les llistes de cap partit” però per altra banda demana “una mica de respecte cap a la ciutadania, que no som ximples”.

El sopar de campanya

La regidora Anna Lara recorda que dins la peça 28 del cas Mercuri també s’investiga qui va pagar els 100.000 euros que es creu que va costar el sopar de campanya del PSC a les municipals del 2011.

Resposta socialista

Les acusacions de la Crida han estat ràpidament respostes pel PSC, qui defensa la inclosió de Burgués.

“Un militant històric, exregidor i president de l’AV Roureda i de la FECUS [Federació d’Entitats Culturals de Sabadell], entre altres. Igual que ells tenen a gent vinculada al Tallaret, i entenem que això no va suposar un tracte de favor quan governaven, tot i que es va arribar a imputar a Maties Serracant”.

Els socialistes acusen la Crida de ser “experts en generar problemes on no n’hi ha” mentre ells “treballem per solucionar-los”.

Més informació:

Foto portada: la portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, en un ple municipal. Autor: J.d.A.

Comments are closed.