Treballs de reparació de l'avaria a la canonada de Can Llong. Font: ACN.

Reaccions a l’avaria: la Crida demanarà un informe sobre la xarxa d’aigües

La Crida demanarà un informe sobre la xarxa pública d’aigües després de l’avaria que s’ha produït en una canonada de grans dimensions de Can Llong. Així ho ha anunciat el grup municipal en un comunicat, en el qual la portaveu Anna Lara també insisteix que les mesures contra l’onada de calor són “mínimes”. Per la seva banda, l’alcaldessa accidental Mar Molina destaca que la canonada afectada ja s’havia començat a reparar fa mesos i que el govern ha activat “mesures d’urgència” per garantir l’abastament d’aigua a les persones vulnerables.

La incidència ha afectat el proveïment d’aigua de diverses zones de la ciutat durant el matí, recuperant la normalitat del servei al migdia. En l’esfera política, les reaccions no s’han fet esperar i la Crida ha llançat un comunicat anunciant que demanarà informació detallada sobre l’estat actual de la xarxa pública.

CASSA té beneficis milionaris amb la gestió de l’aigua pública. Què mínim que el manteniment de la xarxa sigui l’adequat per evitar aquests tipus d’avaries”, diu la Crida.

Per part del govern, Mar Molina ha exposat que l’avaria s’ha produït en una canonada de fibrociment que ja es va començar a reparar fa uns mesos: “ja s’hagués hagut de fer temps enrere però, com recordaràs, en el mandat 2015-19 (quadripartit) no es va fer cap inversió de millora de la xarxa”, ha respost a Lara en una piulada.

Enmig de l’onada de calor

Els anticapitalistes remarquen la coindicència d’aquest episodi amb els efectes de l’onada de calor. Com ja van fer al mes de juliol, reclamen que el govern prengui mesures excepcionals com la gratuïtat de les piscines municipals o l’ampliació dels horaris dels espais municipals climatitzats, una bona part d’ells tancats durant el mes d’agost. Són mesures que no estan previstes a dia d’avui, segons indiquen fonts municipals.

Per altra banda, Molina ha apuntat que “les avaries mai venen bé, i certament, amb sequera i en plena onada de calor aquesta és més que inoportuna”, però que s’han posat en marxa mesures extraordinàries per fer arribar l’aigua i pal·liar la situació. “S’ha repartit aigua a domicilis amb persones vulnerables i s’han instal·lat dos punts de repartiment d’aigua al districte 7”, destaca el regidor Adrián Hernández al seu Twitter.

Més informació:

Foto de portada: Treballs de reparació de l’avaria a la canonada de Can Llong. Font: ACN.

Comments are closed.