Daniel Fernández

El diputat Dani Fernández deixa el Parlament una setmana abans del primer judici del cas Mercuri

  • La cambra catalana rebutja la fórmula proposada pel diputat per mantenir escó i aforament.

  • Fernández, els Bustos i l’alcaldessa de Montcada encaren la vista oral del judici la setmana vinent.

El diputat del Partit dels Socialistes, Dani Fernández, ha anunciat aquest dimecres que finalment renuncia al seu escó parlamentari. Fernández encara la setmana vinent el judici per la peça Montcada del cas Mercuri. Hi ha quatre acusats: el propi Fernández, Manuel Bustos, l’encara regidor Paco Bustos i l’alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez.

La cambra catalana ha debatut aquest dimecres si suspenia de drets i deures parlamentaris a Daniel Fernández. Una fórmula acceptada pel reglament de la cambra, que el permetia mantenir l’escó i l’aforament a canvi de renunciar al sou i als seus drets i deures com a diputat entre el judici i la sentència del cas. Finalment, però, el ple no ho ha aprovat. En una votació secreta, la petició s’ha quedat a un vot. Fernández no ha assistit a la votació i minuts després de produir-se la votació, Fernández ha anunciat que deixa l’escó al Parlament amb un comunicat. Ja ho ha comunicat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Judici

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya serà la setmana vinent l’escenari del primer judici del cas Mercuri, el cas de corupció amb epicentre a l’ajuntament de Sabadell, amb l’històric exalcalde socialista Manuel Bustos com a principal implicat. El TSJC reserva dimecres, dijous i si s’escau divendres per la vista oral del cas. Es jutja als quatre acusats per tràfic d’influències al contractar un alt càrrec per l’ajuntament de Montcada. L’acusació popular i la Fiscalia demanen dos anys de presó i diversos d’inhabilitació per a cada un dels acusats.

El TSJC informa

Gairebé de forma immediata al comunicat de Fernández, el TSJC n’ha emès un altre. Fernández deixa de ser aforat però igualment la vista oral del judici segueix el tràmit previst, ja que “la competència sobre qui ha de ser el tribunal que jutja queda fixada quan es dicta l’auto d’obertura de judici”. Al deixar de ser aforat, el cas podria passar a un jutjat de primera instància.

Foto portada: l’exsecretari d’Organització del PSC, en una imatge d’arxiu.

Comments are closed.