Foto portada: contenidors cremats a Sant Julià. Foto: Pepi Garcia via Facebook.

El vandalisme costa 1.000 euros al dia a la ciutat

L’Ajuntament va destinar l’any passat 380.000 euros per arreglar els desperfectes causats pel vandalisme. El Partit Demòcrata Europeu Català demana accions concretes al quatripartit per evitar els actes vandàlics.

Sumant diversos conceptes, l’any passat es van gastar uns 380.000 euros en reparar allò malmès pel vandalisme, un 0,2 per cent del pressupost municipal però més de 1.000 euros al dia per a les arques municipals. En tres grans blocs: la crema i reposició de contenidors va costar 173.000 euros; reparar grafitis 106.000 euros i reparar fanals i altres elements d’enllumenat 54.000 euros més. Tot sense tenir en compte els danys causats a centres cívics, biblioteques, el gimnàs municipal o les piscines:

Amb aquests diners es poden fer moltes coses. No és cap tema menor, és una despesa que no té cap mena de sentit i que no es pot acceptar.  Per això hem de prendre totes les mesures que tinguem a l’abast”, demana el portaveu del grup municipal de CiU, Carles Rossinyol.

CiU va presntar una moció per crear una ordenança de convivència democràtica i cívica, tal com va aprovar el ple (més info: ‘Hi haurà ordenança de convivència i civisme‘), i ara volen una pàgina web que comuniqui el cost i els elements malmesos així com més campanyes de sensibilització a la població. També volen que es crei un premi de civisme dins la població escolar.

Foto portada: contenidors cremats a Sant Julià. Foto: Pepi Garcia via Facebook.

Comments are closed.