El diputat del PSC, Paco Aranda, després de votar a Cal Balsach. Autora: Alba Garcia.

Aranda (PSC), únic sabadellenc al nou Congrés

Paco Aranda serà l’únic sabadellenc entre els nous 350 diputats del Congrés. No és cap novetat perquè era el més previsible. Aranda ha revalidat el seu escó. És diputat des de les eleccions generals de desembre de 2015. Treballarà en un Congrés molt bipartidista però en el que les minories tindran un gran pes.

El 70 per cent del nou Congrés és del PP o del PSOE. La cambra baixa serà la més bipartidista des de l’any 2008. Fa 15 anys, abans del crac econòmic de 2008 i el 15-M que van dinamitar el sistema polític de la Transició. Però el PSOE i el PP s’han refet i tornen a marcar el pols de la política a l’Estat. Però com pesarà el 30 per cent restant! Si Sánchez vol tornar a ser president necessita tota una carambola: els vots favorables del PSOE, de Sumar, de la debilitada ERC, de Bildu, del Partit Nacionalista Basc... i si fos poca cosa, doble salt mortal: o el vot favorable en primera instància de Junts per Catalunya o, almenys, l’abstenció en segona votació.

D’entre els 350 diputats, només hi haurà un sabadellenc. Es tracta de Paco Aranda, número 6 per Barcelona del PSC-PSOE. Ha revalidat l’escó com era previsible. En declaracions als mitjans, Aranda s’ha felicitat perquè el “tsunami de la dreta i l’extrema dreta no s’ha produït” i perquè “Catalunya ha tornat a ser decisiva a Espanya”.

“Continuaré aportant el meu granet de sorra a la política de progrés i ajudant Sabadell”, insisteix el ja diputat electe, per cert, molt valorat a Madrid per la seva capacitat negociadora i discreció.

La resta de sabadellencs, també com era previsible, ni s’han acostat a l’escó. Vox s’ha quedat amb dos a Barcelona (Nuria Acacio era la número 6) i la resta de candidats anava en llocs testimonials.

Foto portada: el diputat del PSC, Paco Aranda, després de votar a Cal Balsach. Autora: Alba Garcia.

Comments are closed.