ERC exigeix que el SEPE recuperi el servei habitual: Hisenda bé que obre per recaptar

Esquerra Republicana Sabadell demana al Ministeri de Treball i Economia Social que les dues oficines del Servicio Público de Empleo Estatal, el SEPE, a Sabadell recuperin el ritme pre pandèmia. Després de tancar durant sis mesos per la Covid-19, l’oficina del Centre i del carrer Sardà, a l’Eixample, van a la pota coixa i, per contra, el volum de feina és molt més elevat. Actualment, a Sabadell hi ha 15.000 aturats i més de 15.000 afectats per ERTOs.

El grup municipal d’Esquerra Republicana ha traslladat la sobrecàrrega que pateixen les dues oficines del SEPE a Sabadell per les derivades de la pandèmia. Al setembre van recuperar l’activitat, però van a mig gas perquè el servei no ha recuperat el ritme que tenien abans de la pandèmia.

“Els nostres veïns no entenen que la seu de l’Agència Tributària a Sabadell funcioni a ple rendiment per recaptar mentre, en canvi, les oficines del SEPE hagin estat tancades mig any amb tants ERTOs sense cobrar o amb errors de gestió, i que encara no ofereixin els serveis habituals” denuncia el portaveu del grup, Gabriel Fernández.

Segons les dades oficials, més de 3.000 sabadellencs han perdut la feina i dels 15.000 aturats que hi ha a la ciutat, un terç no reben cap prestació. Respecte a aquesta última qüestió, l’Ajuntament ha instat al govern espanyol a pagar de manera immediata totes les prestacions dels veïns afectats pels ERTOs. De fet, al novembre del 2020 la situacio ja era força crítica.

Més info:

Foto portada: oficina del SEPE-Sardà. Autor: M.Tornel.

Comments are closed.