Foto portada: el regidor Raúl Garcia Barrosi i el portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Gabriel Fernàndez. Autor: J.Muñoz.

ERC porta a Anticorrupció el ‘cas Jesús Rodríguez’

Esquerra Republicana denuncia a la Fiscalia Anticorrupció les presumptes irregularitats assenyalades per l’extinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez a través d’un correu electrònic en relació als contractes de les concessionàries Saba i SMATSA. Després que el ple extraordinari tombés la creació d’una comissió d’investigació sobre el tema, els republicans han decidit portar el cas a la Justícia. Per la seva banda, el PSC ha comunicat que va entregar la documentació necessària a Fiscalia i ha lamentat l’acció dels republicans, que consideren que busca “judicialitzar” la campanya.

“Una vegada esgotada la via interna, el grup municipal d’ERC no té cap altre camí que fer el que correspon, posar aquesta denúncia per fer que la justícia investigui els fets”, argumenta el portaveu Gabriel Fernàndez. Els republicans afirmen que es veuen “empesos” a tramitar la denúncia després que el ple extraordinari celebrat el passat 14 d’abril tanqués la porta a crear una comissió d’investigació per esclarir els interrogants que va generar el correu electrònic de Jesús Rodríguez. Va ser una votació ajustada en la qual el vot de qualitat de l’alcaldessa va servir per desempatar.

“La pròpia Marta Farrés va votar en contra d’una comissió d’investigació que l’afectava a ella”, ha dit el regidor Raül García Barroso, que considera que com a afectada s’hauria d’haver abstingut i titlla la seva actuació de “bloqueig polític a la transparència”.

Ara, indica, els republicans fan només de “transmissors” de la informació per deixar que el sistema judicial pugui investigar els fets en cas que sigui necessari i arribar a les seves conclusions.

Es basen en els indicis que esmentava Rodríguez al correu

Segons han explicat els representants d’ERC, la denúncia es fonamenta en les informacions de “possibles irregularitats” i “possibles delictes de prevaricació” esmentats en el correu electrònic que Fernàndez va poder llegir com a portaveu del grup. D’aquesta forma, els republicans reiteren que no han tingut accés als informes que suposadament aconsellaven al govern municipal actuar de manera diferent a com ho va fer -uns informes que els socialistes asseguren que ja té Fiscalia- ni a cap altre document nou. Posteriorment, l’alcaldable Gabriel Fernàndez ha informat que també compartirien la informació amb l’Oficina Antifrau.

Resposta del PSC

La resposta del PSC, enviada als mitjans a través d’un comunicat, no s’ha fet esperar. “És lamentable que ERC vagi a fer-se una foto als jutjats per denunciar uns fets que l’alcaldessa va explicar públicament i va portar a la Fiscalia el dia que es van produir, fa quasi dos mesos”, declara Carmel Montllor, secretari de Política Municipal.

“No té cap sentit obrir un nou procés amb l’excusa d’aportar una documentació que l’alcaldessa ja va lliurar. A més, s’ha ampliat amb nous informes dels serveis tècnics i jurídics que demostren la transparència del procés, juntament amb la rectificació del propi exregidor” afegeix Montllor.

D’aquesta manera, els socialistes consideren que la denúncia dels republicans té com a objectiu “judicialitzar la política a quatre dies d’iniciar una campanya electoral, canviant un debat de projectes i propostes per un debat de desqualificació”.

Més informació:

Foto de portada: Raül G. Barroso i Gabriel Fernàndez, a les portes dels Jutjats, amb la denúncia. Autor: Jordi M.