Farrés exigeix que torni l’oncologia infantil com demana el Parlament

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, exigeix al govern de la Generalitat que executi la proposta de resolució aprovada per la comissió de Salut del Parlament i faci marxa enrere al trasllat del servei d’oncologia infantil del Parc Taulí. 

La comissió parlamentària va votar a favor de mantenir l’oncologia infantil al Parc Taulí. Un servei històric que va ser traslladat l’any passat sota el criteri mèdic de concentració a l’hospital de la Vall d’Hebron i també de Sant Joan de Déu. La decisió va enervar en el seu moment el PSC, qui la va fer pública primer i va plantar batalla de la mà d’altres col·lectius, però que no ha pogut revertir amb la seva arribada a l’alcaldia.

Aquest dijous al Parlament tant el PSC com Catalunya en Comú Podem van aconseguir aprovar les seves propostes per fer marxa enrere al trasllat. De fet la moció es va registrar al gener de 2019 i no parla de fer revertir el trasllat sinó d’aturar-lo. Però com tot plegat ha trigat any i mig en debatre’s, el trasllat s’ha produït per la vida dels fets des de fa molts i molts mesos. Sigui com sigui, les propostes van tenir llum verda amb els vots favorables de tota l’oposició a Catalunya: Ciutadans, PSC, Comuns-Podem, PP i també la CUP.

I els vots contraris als grups parlamentaris que donen suport al govern de Quim Torra: Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. Els dos partits independentistes defensen que el criteri de concentració és el millor per tractar amb garanties d’èxit els càncers infantils. Asseguren que els pacients han de ser tractats a hospitals barcelonins en fase aguda i poden fer el seguiment al Parc Taulí. Un extrem que ja es va dir i anunciar de forma solemne des de l’hospital fa un any però que no s’ha fet realitat mai segons la diputada de CeC Podem Marta Ribas.

Farrés: que la Generalitat faci marxa enrere 

24 hores després de l’aprovació de la proposta al Parlament, l’alcaldessa de Sabadell (PSC) ha exigit al govern de Quim Torra que “executi” la proposta i “recondueixi la mala decisió” que va ser clausurar la unitat d’oncologia infantil de l’hospital de Sabadell. “Va ser un gran error que es va cometre i recordo amb tristesa que es va fer amb la complicitat del govern municipal del moment, presidit per Maties Serracant i Juli Fernàndez, de la Crida i d’Esquerra, que van ser copartícipits d’aquella decisió”, ha assegurat Farrés en una atenció als mitjans des de la plaça de les Dones del Tèxtil.

El Parlament demana al govern de Quim Torra mantenir l’oncologia infantil al Taulí

Foto portada: manifestació contra el trasllat de l’oncologia infantil, fa un any i mig. Autor: David B.

Comments are closed.