Esteban Gesa, amb la portada de l'estudi de la Diputació. Autor: A. Pujadas.

Gesa (PP) revela que la inversió en policia està per sota la mitjana de les localitats amb més de 30.000 habitants

El Partit Popular ha posat sobre la taula un estudi de la Diputació de Barcelona que compara els cossos de policia local de ciutats amb més de 30.000 habitants a la província barcelonina. Gesa ha anunciat que donarà informació progressivament sobre aquest estudi que encara no s’ha presentat i recull dades de l’any passat.

El portaveu i regidor del PP a Sabadell, Esteban Gesa, ha assegurat que les dades sobre el funcionament de la Policia Municipal que dóna el govern local són falses. Gesa es basa en un estudi de la Diputació de Barcelona anomenat 11a edició del Cercle de Comparació Intermunicipal de Policia Local, que compara xifres entre les localitats de la província de Barcelona que tenen més de 30.000 habitants. Aquest estudi, però, encara no és públic.

Volem exposar la contradicció que està transmetent amb les seves dades l’equip de govern amb les dades d’aquest estudi”, assegura el popular Esteban Gesa.

Segons el regidor popular, l’ajuntament de Sabadell destina 60 euros per habitant a la policia local, mentre que segons aquest estudi, la mitjana de les ciutats comparades és de 73 euros per habitant. Esteban Gesa ha assegurat que l’increment pressupostari de la Policia Municipal per l’any vinent no serà suficient per assolir la xifra de mitjana de l’estudi. Una altra dada que ha aportat Gesa és que durant l’any 2015 el nombre de controls d’alcoholèmia va baixar notablement a Sabadell en passar d’una mitjana de 14,4 controls per cada 1.000 habitants a una xifra de 1,1 per la mateixa proporció l’any passat.

L’última dada aportada per l’edil popular és que els accidents amb víctimes greus o mortals van ser d’un onze per cent sobre el total d’accidents durant l’any 2015 a Sabadell, mentre que en les localitats que analitza l’estudi, assegura Gesa, la mitjana d’accidents greus i amb víctimes mortals representen un set per cent sobre el total.

L’hi demanaria a l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, com a responsable de la Policia, que no enganyi i que amb la seguretat no s’hi ha de jugar”, assegura Gesa, que considera falses les dades del govern local quan assegura que el canvi de model de la Policia Municipal transcorre sense daltabaixos.

El regidor del Partit Popular ha assegurat que no vol crear una alarma social, però afirma que les dades que dóna són certes i que les demostrarà. Gesa s’ha tornat a mostrar partidari de l’aposta per la policia de proximitat, però creu que s’haurien d’haver tingut en compte aquestes dades per valorar la implementació del nou model policial. Finalment, Gesa considera que a Sabadell “tenim una manca d’efectius a la nit” i ha assegurat que la setmana vinent aportarà noves dades sobre aquest informe (més info: ‘Nou model de policia de proximitat: l’hora de la veritat‘).

Foto portada: Esteban Gesa, amb l’estudi de la Diputació. Autor: A. Pujadas.

One Comment