Valero (Crida): “El Vallès necessita inversió en estructures ferroviàries, no en ciment”

Suport a la manifestació contra el Quart Cinturó per part de La Crida i les seves candidatures afins a la comarca. Diversos líders de les formacions municipalistes del Vallès han comunicat aquest dimecres a Sabadell el seu rebuig a la construcció de la infraestructura. L’alcaldable de la Crida, Nani Valero, ha evitat parlar de les diferències sobre aquest tema entre la direcció nacional d’ERC i la secció local republicana, argumentant que “no parlarà en nom de cap altre partit polític”.

Continuen posicionant-se els partits respecte a la convocatòria contra el Quart Cinturó d’aquest diumenge a la plaça de la Creu Alta. Les representants de la Crida per Sabadell han confirmat la seva assistència a les protestes per mostrar la seva oposició al projecte i demanar que s’aposti per una alternativa “més viable i respectuosa amb el territori”, en paraules de Valero. Ho han exposat en una roda de premsa conjunta amb altres formacions afins del Vallès Occidental, com la CUP de Terrassa i Guanyem Cerdanyola.

La portaveu del grup municipal Nani Valero ha insistit en què la proposta dels anticapitalistes per solucionar el problema de mobilitat de la ciutat és invertir més recursos en transport públic. “Volem un país i un Vallès que necessita inversió en estructures ferroviàries, no en ciment”, ha explicat al respecte. El projecte de Quart Cinturó, ha remarcat, no és respectuós amb el territori.

“Creiem que s’ha d’apostar pel transport col·lectiu i fer que el tren arribi fins a Castellar i que connecti amb el Vallès Oriental. Una connexió real entre els municipis del Vallès. És la manera d’aconseguir que sigui una alternativa real”, ha declarat Valero

Per la seva banda, Jaume Bofill, candidat de la CUP a Terrassa, ha carregat contra ERC i el pacte que van fer els republicans per aprovar els pressupostos. “El Vallès no és, ni serà, una moneda de canvi entre el govern i el PSC“, ha afirmat el candidat terrassenc. A més, Bofill ha recordat que Marta Farrés i Jordi Ballart també són responsables d’impulsar la construcció de la via des de les seves respectives alcaldies.

Cap comentari sobre la secció sabadellenca d’ERC

Després de ser preguntada per la diferència de postures entre la direcció nacional d’ERC no aniran a les protestes– i la secció local -han confirmat públicament que ho faran-, Valero ha defensat que la manifestació de diumenge va sobre el Quart Cinturó, no sobre formacions. D’aquesta manera, la candidata de la Crida ha optat per quedar al marge i “no parlar en nom de cap altre partit”.

Més informació:

Foto de portada: Nani Valero i Jaume Bofill durant la roda de premsa d’avui al Racó del Campanar. Autor: Jordi M.