L'alcalde Francisco Javier Maestre, l'alcaldessa Marta Farrés i el president de l'Agrupació Andalusa San Sebastián de los Ballesteros, Joaquín Lesmes. Autora: J. Ramon

L’alcalde de San Sebastián de los Ballesteros visita Sabadell abans de l’acte de germanor

Sabadell i el municipi cordovès San Sebastián de los Ballesteros han commemorat l’oficialitat de la seva germanor aquest dissabte a la tarda. L’alcaldessa Marta Farrés i part del govern municipal han rebut a l’alcalde Francisco Javier Maestre al saló de plens de l’Ajuntament, on l’andalús ha firmat el Llibre d’Honor, com és habitual cada cop que un càrrec polític visita per primera vegada la ciutat. Així han consolidat finalment el seu lligam i demà, diumenge, ho celebraran al Parc Catalunya amb un acte festiu.

Moltes persones andaluses van emigrar a Catalunya entre la dècada dels 60 i 70 i fa aproximadament un any que Sabadell i el municipi cordovès San Sebastián de los Ballesteros van voler formalitzar aquest lligam amb un agermanament institucional (més info: ‘Sabadell s’agermanarà amb el municipi cordovès de San Sebastián de los Ballesteros‘). Els tràmits han culminat aquest dissabte amb la signatura del Llibre d’Honor al saló de plens de l’Ajuntament. L’alcalde Francisco Javier Maestre ha pogut observar els tradicionals castellers, que actuaven justament a l’hora de la rebuda (19h) a la plaça Sant Roc, i després han anat tots plegats a veure una obra al Teatre Principal.

Diumenge, acte de germanor

Aquest diumenge continuarà la celebració de l’agermanament entre Sabadell i San Sebastián de los Ballesteros amb una festa de germanor al Parc Catalunya. El vincle entre els dos municipis és oficial des del passat setembre (més info: ‘S’oficialitza l’agermanament entre Sabadell i San Sebastián de los Ballesteros‘), però s’ha commemorat personalment aquest cap de setmana: dissabte amb la rebuda institucional i diumenge amb un acte festiu. El president de l’Agrupació Andalusa San Sebastián de los BallesterosJoaquín Lesmes, ha apuntat que avui comença un dia històric.

“Hem creat una família molt gran a Sabadell; no només de San Sebastián de los Ballesteros, sinó també de moltes altres famílies andaluses. És un honor ser aquí avui”, ha afegit l’alcalde Francisco Javier Maestre.

Farrés també l’ha obsequiat amb un vi ‘Arraona’ i altres productes característics de Sabadell. Per la seva banda, Lesmes ha volgut subratllar la presència andalusa a Sabadell, ja que un centenar llarg de sabadellencs tenen a San Sebastián de los Ballesteros el seu municipi de naixement. Molts d’ells formen part a l’Agrupació Andalusa d’aquest municipi, presidida per Joaquín Lesmes.

Foto portada: L’alcalde Francisco Javier Maestre, l’alcaldessa Marta Farrés i el president de l’Agrupació Andalusa San Sebastián de los Ballesteros, Joaquín Lesmes. Autora: J. Ramon.