Foto portada: Rossinyol i Tremosa, al Passeig. Autor: J.d.A.

L’eurodiputat Tremosa dóna suport a Carles Rossinyol: “Sabadell ha de ser una veritable smart city”

L’eurodiputat de Convergència i Unió al Parlament Europeu, Ramon Tremosa, ha donat el seu suport explícit aquest dilluns al cap de llista de la federació a Sabadell.

Tremosa ha estat a Sabadell i altres municipis catalans. Ha volgut fer explícit el suport a Carles Rossinyol, alertant que Sabadell no pot deixar escapar l’oportunitat de convertir-se “realment” en un smart city i pujar al carro de la tercera revolució industrial, que s’està coent ara. En referència a Rossinyol ha assegurat:

Aquest senyor ha vingut a Brussel·les i ha tingut reconeixements europeus per les polítiques de Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona [Rossinyol n’ha estat el responsable fins ara]. Les tecnologies poden aportar més productivitat i més costos i en això Rossinyol en té una experiència contrastada. Sabadell va ser líder al segle XIX i XX però pot perdre el carro al segle XXI si no s’enfila al carro o només el veu passar com a espectador”.

Per la seva part, Rossinyol ha assegurat que calen polítiques d’smart city “reals i no d’aparador”, com considera que s’han fet a la ciutat en els darrers anys. No es tracta tant de tenir fanals o semàfors que gastin menys sinó tota una plataforma coordinada i única que permeti relacionar serveis entre ells i fer més senzilla la vida al ciutadà i més econòmica la gestió al consistori. “Si no acabem estalviant, les polítiques smart no serveixen”, ha dit.

Rossinyol ha lamentat que l’ajuntament de Sabadell no participés en la gestió unificada que ha posat en marxa la Diputació. “Des de la Diputació vam fer la proposta a Sabadell perquè es sumés, cosa que m’hauria encantat, però no van mostrar cap interès”, ha acabat. El projecte s’anomena Smart region i hi han participat els consistoris de Granollers, Mataró, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedés, Igualada i Manresa.

Foto portada: Rossinyol i Tremosa, al Passeig. Autor: J.d.A.

One Comment