Foto portada: Pere Navarro, a l'arribada als Jutjats de Sabadell. Autor: J.d.A.

Navarro nega haver fet gestions en favor de Pedrazzoli (Canal Català)

L’exprimer secretari del PSC, Pere Navarro, ha negat haver intercedit en favor dels interessos de l’empresari Nicola Pedrazzoli a instàncies de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos. Navarro ha declarat com a investigat (abans imputat) en el jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell, que instrueix el cas Mercuri.

La peça separada investiga si diversos càrrecs polítics van cometre tràfic d’influències en favor de Nicola Pedrazzoli, propietari del Canal Català TV, qui va fracassar en l’intent d’obtenir els permisos per accedir a una llicència de televisió cedida pel Grup Godó. Inicialment hi havia dos imputats: el propi Pedrazzoli i Manuel Bustos, sobre qui hi ha indicis de tràfic d’influències. Més endavant, i de les resultes de les converses telefòniques de Bustos, s’ha investigat també Jaume Collboni, actualment cara visible del PSC de Barcelona, i Pere Navarro, líder del Partit dels Socialistes de Catalunya en el moment dels fets.

Navarro ha declarat davant la magistrada instructora Beatriz Faura. A la sortida, ha reconegut que Bustos el va trucar per posar-lo al cas. Però ha negat haver fet gestions en favor de Pedrazzoli. Navarro ha negat haver-se sentit pressionat per Bustos (el propi Bustos deia per telèfon que Navarro estava “pressionat”, segons revela el sumari) i ha assegurat que va rebre les queixes de Pedrazzoli directament. Navarro el va exhortar a iniciar de nou el procés per rebre la concessió o “iniciar un contenciós si pensava que els seus drets s’havien vist vulnerats”.

Vaig insistir, com li vaig insistir al propi senyor Bustos, que el Partit Socialista i jo mateix no havia tingut cap intervenció, ni a favor ni en contra, en això. No teníem capacitat per poder-ho fer”, ha seguit.

Durant totes les gestions, Pedrazzoli al·legava tenir problemes dins el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) encarregat dels canvis en les concessions de televisió. En concret, amb els consellers designats a proposta del PSC. L’exalcalde de Terrassa ha reconegut que Bustos li va comentar que Pedrazzoli podia anar contra els socialistes si no obtenia la llicència. Però les gestions de Navarro no van anar més enllà que d’informar-se de la situació. Navarro manté que el sumari “ja expressa que no he tingut cap actuació ni a favor ni en contra de la concessió d’aquest canal”.

José Antich, a la sortida dels jutjats. Autor. J.d.A.
José Antich, a la sortida dels jutjats. Autor. J.d.A.

A la sortida dels jutjats, l’advocat de l’acusació popular, Raúl García Barroso, ha assegurat que, dins el tribunal, Navarro ha deixat entreveure que Bustos sí tenia interessos coincidents amb Nicola Pedrazzoli.

Testimonis

Per la seva part, l’exdirector de La Vanguardia, José Antich, ha negat haver parlat amb Bustos del cas. Antich ha declarat en qualitat de testimoni. Segons el sumari del cas, Bustos deia que havia tingut un dinar amb ell per desencallar el conflicte entre Canal Català i el CAC. Antich ha reconegut haver dinat amb Bustos però ha assegurat que no van parlar de la concessió televisiva. També han acudit als Jutjats representants del grup Godó.

Foto portada: Pere Navarro, a l’arribada als Jutjats de Sabadell. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.