Foto: Sens dubte, Novedades Carminha han estat els grans protagonistes de l'onzena edició de l'Embassa't. Autor: MAClaveria.

Més de 160.000 euros en una desena de subvencions a entitats culturals i socials

Pluja de subvencions al ple municipal de maig. En total, una desena llarga amb un import superior als 160.000 euros que aniran a parar a entitats culturals o socials per fer diversos projectes. La més destacable és una subvenció de 40.000 euros a la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat pel programa Tenderol. L’import de les subvencions que ha aprovat aquest ple és superior, ja que també inclou una, de 400.000 euros, per al Rebost Solidari. Però pel que fa a programes culturals o socials es destinen més de 160.000 euros.

Així els organitzadors del festival Embassa’t rebran prop de 26.000 euros per l’edició d’aquest 2021. Una xifra similar a la que rebrà Joventuts Musicals de Sabadell per la temporada de concerts de música de cambra i el 21è Festival Internacional de Música que es fa a l’estiu. La Fundació Mirna Lacambra – Xavier Gondolbeu rebrà prop de 10.000 euros per fer el 25è curs de professionalització de cantants d’òpera. Finalment, pel que fa a cultura, la Fundació Bosch i Cardellach rebrà 2.400 euros per editar el llibre Els sabadellencs que van anar a la guerra (1936-1939), d’Esteveu Deu. A mig camí entre la cultura i l’educació, l’Orquestra Simfònica del Vallès rebrà 24.000 euros per una nova edició del projecte A-Cordant, que es fa a tres escoles.

El paquet de subvencions es completa amb altres socials. Així el Col·legi d’Advocats rebrà 3.600 euros assessorar i assistir les víctimes de violència racista, xenòfoba, homòfoba o vulneració dels drets humans. L’Institut de Drets Humans de Catalunya rebrà 2.500 euros per executar el projecte Sensibilització de la ciutadania en la promoció dels drets humans. L’entitat Refugiados Bienvenidos España rebrà 5.000 euros, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat rebrà 40.000 euros per executar el projecte Tenderol i Càritas Diocesana de Sabadell 20.000 euros pel projecte A prop teu durant aquest 2021. Finalment, l’Amical de Mauthausen rebrà 2.500 euros per al programa de la Xarxa de Memòria i Prevenció Feixisme Mai Més.

La majoria de punts s’han aprovat per unanimitat. En tot cas, la portaveu de la Crida, Nani Valero, ha alertat que més de la meitat de les subvencions es donen de forma nominativa o directa i menys de la meitat en concurrència pública.

Segueix-nos a Telegram

Telegram

Més informació:

Foto portada: una edició anterior de l’Embassa’t. Autor: MA Claveria.