Foto portada: un moment del ple extraordinari del mes de març. Autor: J.d.A.

Amb absències i pel vot de qualitat, s’aprova la modificació del pressupost

En un ple municipal marcat per les absències de regidors, el govern ha aprovat modificar el pressupost de l’any per incorporar part del superàvit de l’exercici anterior. L’oposició ha denunciat que s’incorporen romanents per cobrir despeses habituals de la corporació i hi ha votat en contra. De fet, haguessin tombat la proposta si no fos per l’absència de la regidora de Ciutadans Laura Casado.

Dels 27 regidors de l’Ajuntament, n’han faltat tres, tot i que no s’han alterat les majories. Per una banda, l’extinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez, que està de baixa mèdica des de l’esclat del seu afer. La baixa de Rodríguez deixava el govern en la necessitat d’aprovar el punt amb el vot de qualitat de l’alcaldessa, però tot ha estat penjant d’un fil per l’absència inesperada del regidor de Junts Quim Carné. Si l’oposició (ERC, Crida i Ciutadans) votava en contra, el ple hauria desestimant la modificació del pressupost, que ha arribat per via extraordinària. Així hagués estat si no fos per l’absència de la regidora de Ciutadans Laura Casado.

D’aquesta forma, els 9 regidors actual del PSC, els dos que han assistit de Junts i Marta Morell han votat a favor. 12 vots. I en contra ho han fet els set edils d’ERC, les tres de la Crida i dos de Cs. El vot de qualitat de l’alcaldessa ha desempatat i ha deixat en un ensurt l’absència de Carné.

Què es votava?

L’Ajuntament ha modificat el pressupost per aquest any, incorporant-hi més de vuit milions d’euros del superàvit de l’any passat, que va arribar als 23 milions. Aquest vuit milions van a cobrir despeses com el gas (424.000 euros), prestacions socials (mig milió d’euros), subvencions per foment de l’ocupació (761.000 euros) o neteja (1,4 milions). L’oposició ha denunciat que s’està utilitzant els superàvit per cobrir despeses habituals de l’administració, i per aquest motiu ha anunciat el vot en contra.

Foto portada: un moment del ple extraordinari del mes de març. Autor: J.d.A.