El projecte per millorar els accessos al Ripoll es queda fora dels Next Generation

L’Ajuntament va presentar un projecte que engloba diferents actuacions al riu Ripoll als fons Next Generation i, finalment, no ha rebut l’ajuda europea. No obstant això, el consistori reformularà lleugerament la proposta per presentar-la a la pròxima convocatòria i intentar aconseguir així la subvenció. L’alcalde accidental Pol Gibert no es mostra preocupat per aquest tema, ja que altres actuacions municipals no van passar el primer tall però sí el segon. A més, Gibert destaca que actualment el consistori ja té confirmats diferents ajuts dels mateixos Next Generation per un valor total de nou milions d’euros.

Els Next Generation són uns fons europeus emmarcats dins del Pla de Recuperació Post-Covid i les diferents administracions poden optar-hi per finançar alguns dels seus projectes, si s’escau. És així com l’Ajuntament va demanar quatre milions d’euros per transformar alguns trams del Ripoll (més info: ‘L’Ajuntament demanarà 4 milions als Next Generation per millorar els accessos al Ripoll‘), però el projecte ha quedat exclòs de la primera convocatòria. L’alcalde accidental Pol Gibert no ho entoma com quelcom negatiu, ja que és optimista i creu que poden aconseguir l’ajuda que demanen en les pròximes convocatòries.

“Properament, s’obriran noves convocatòries i això ens dona l’oportunitat de millorar encara més la sol·licitud i tornar a presentar-nos encara amb més garanties. De fet, això ja va passar amb altres projectes i fons com els EDUSI, que la ciutat no va obtenir en primer terme, però sí que va acabar assolint”, assenyala Gibert.

En aquest cas, segons expliquen fonts municipals, l’Ajuntament no ha rebut la subvenció perquè els 50 milions d’euros disponibles s’han repartit entre les iniciatives amb una puntuació més alta. És per això que el projecte pel Ripoll tornarà a presentar-se a la pròxima convocatòria per veure si aleshores entra dins la llista de seleccionats. En aquest cas, caldria afegir l’import concedit als nou milions d’euros que el govern espanyol té previst abocar a Sabadell de la mà dels Next Generation. Per una banda, se’n dedicaran vuit a la implantació de Zones de baixes Emissions (ZBE) així com a la transformació digital i sostenible del transport urbà i, per l’altra banda, el milió restant s’utilitzarà per modernitzar i digitalitzar l’administració (més info: ‘Primer pas per la Zona de Baixes Emissions‘).

Foto portada: El riu Ripoll. Autor: David B.