Raül Romeva en una trobada informal amb els membres d'ERC Sabadell, al Ripoll. Autora: J. Ramon

Raül Romeva, sobre la piscina d’onades: “Hem de tenir en compte totes les conseqüències”

El volum d’objeccions al projecte Sabadell Surf City augmenta i traspassa l’àmbit municipal. L’exconseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, ara vicesecretari general de Prospectiva i Agenda 2030, Raül Romeva, es posiciona al costat d’Esquerra Republicana Sabadell i aposta per impulsar activitats i equipaments que preservin els entorns naturals del Rodal. Romeva, que està familiaritzat amb els equipaments esportius de la ciutat, ha manifestat la seva opinió sobre la piscina d’onades in situ aquest dimarts al matí.

L’exconseller i exdiputat republicà, ara vicesecretari general de Prospectiva i Agenda 2030 a la Generalitat, Raül Romeva, no les té totes respecte al projecte SurfCity. Considera que cal meditar molt bé el que es fa al Ripoll per trobar l’equilibri entre la promoció econòmica i el benestar ciutadà. Ho ha dit aquest dimarts al matí fent una volta prop de la zona on es vol construir la piscina d’onades; que, per cert, ha estat força freqüentada per ciclistes i això ha reforçat el seu discurs.

“Podem constatar que aquest és un espai viu perquè se sent i perquè la gent hi passa. És un espai viu perquè hi ha aigua i perquè hi ha natura; cosa que no sempre ha estat així. Els qui coneixem aquest entorn des de fa molts anys hem vist l’evolució i cal reconèixer la feina que s’ha fet per recuperar això. La pregunta que ens hem de fer és cap a on el volem abocar?”, ha reflexionat Romeva.

Esquerra Republicana ha caçat la pregunta a l’aire i l’ha respost amb un projecte ja pressupostat (32 milions d’euros) i ja preparat: el Pla del Ripoll que va dissenyar el quadripartit. El portaveu de partit, Gabriel Fernández, l’ha sintetitzat a través del que denomina ‘Les 4R’: Renaturalització, Reconversió, Reconstrucció i Reorientació des d’un punt de vista mediambiental sostenible. En aquest sentit, el també regidor republicà Santi Valls ha assenyalat la necessitat de “treure ciment del Ripoll per posar-hi més verd”.

“Anem contra el temps. Cal determinació, posar recursos econòmics i humans i comptar amb la societat civil. No es pot fer això només des d’una administració que no està disposada a escoltar a aquells que saben molt més que nosaltres sobre temes ambientals”, ha recriminat Fernández.

De fet, justament aquest diumenge, una trentena de persones van participar en una caminada pel Ripoll on dos membres de l’Associació en Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) van assenyalar algunes qüestions que fan trontollar el macro projecte de la piscina d’onades (més info: ‘Exploren la zona afectada per la SurfCity per trobar les debilitats del projecte‘).

Foto portada: Raül Romeva en una trobada informal amb els membres d’ERC Sabadell, al Ripoll. Autora: J. Ramon.

Comments are closed.