Serracant, amb militants de la Crida i el diputat de la CUP Xavier Pellicer de fons, abans del judici. Autor: ACN.

L’independentisme es bolca amb Serracant després de la sentència

Ja es coneix la condemna a Maties Serracant pel seu paper en la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Poc més d’un mes després del judici, la titular del jutjat penal 1 de Sabadell ha fet pública la decisió de condemnar l’exalcalde sabadellenc amb quatre mesos d’inhabilitació i 1.800 euros de multa per un delicte de “desobediència greu”. Les reaccions polítiques a la sentència no s’han fet esperar, entre elles la del mateix Serracant, que ha assegurat que recorrerà la condemna -que no és ferma- per demanar l’absolució.

“Més enllà dels matisos de si és més o menys temps o més o menys diners, esperàvem que la sentència fos absolutòria, perquè és per una acció política que vaig tenir com alcalde i que no hauria de comportar pena”, ha detallat Serracant en declaracions a l’ACN. “Des de la posició d’alcaldia no teníem instruments per afavorir el referèndum, es va fer perquè la gent va voler”, ha afegit.

En la mateixa línia, la portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha declarat aquest matí en roda de premsa que la decisió judicial és “una mostra més que la repressió no s’atura” i que “alguns estaments judicials segueixen aplicant una causa general contra el moviment independentista”.

Suport del sector independentista

Instants després de fer-se pública la sentència, la Crida per Sabadell, formació en la qual continua participant Serracant, ha emès un comunicat de suport a l’exbatlle. “Després de conèixer la condemna ens refermem en què es tracta d’un judici polític; un judici més dels molts que s’han orquestrat en aquesta causa col·lectiva contra els drets d’un poble combatiu”, defensa el partit sabadellenc.

La notícia ha desencadenat un seguit de missatges públics de representants independentistes. Entre les mostres de suport destaquen figures importants del sobiranisme com Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat, o l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.

A banda de les personalitats polítiques, tampoc han faltat els comunicats d’organitzacions i entitats independentistes com Òmnium Cultural, de la mà del seu president Xavier Antich, o l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC).

Els partits sabadellencs

En l’àmbit local, ERC, company de govern de la Crida durant el quadripartit, ha publicat un comunicat per expressar el seu “suport, afecte, reconeixement i agraïment” davant la situació. De la mateixa forma, diverses figures de la formació s’han posicionat en contra de la sentència a les xarxes. És el cas, per exemple, de Juli Fernàndez, actual conseller de Territori, o Gabriel Fernàndez, portaveu i candidat republicà a l’alcaldia.

En la mateixa línia, Junts per Sabadell i PDeCAT Sabadell han realitzat publicacions de suport als seus perfils oficials. Igual que Joan Mena, líder de Sabadell En Comú Podem, que tot i no pertànyer a cap partit independentista també ha publicat una piulada fent costat a Serracant. “Tot el suport al @mserracant. Exercir la democràcia no pot ser mai delicte”, ha defensat Mena.

Més informació:

Foto de portada: Maties Serracant, a la sortida del Jutjat. Autor: ACN.

Comments are closed.