El regidor Jesús Rodríguez. Foto portada: J.d.A.

Rodríguez (Seguretat) desmenteix Cs sobre la Policia Municipal

El tinent d’alcaldessa de Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, surt al pas per sostenir que les crítiques del grup municipal de Ciutadans envers la gestió de la Policia Municipal són “infundades”, “falses i fora de lloc”. Rodríguez creu que les crítiques posen en dubte la tasca dels agents i els anima a continuar amb la seva tasca i els felicita pels resultats i la seva resposta davant els nous problemes als quals s’han hagut d’enfrontar amb “professionalitat i eficiència”.

Davant les acusacions del portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, qui ha definit com a “caos” la situació interna a la Policia Municipal, el tinent d’alcaldessa de Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, ha volgut donar resposta a les seves acusacions, que considera “sense fonament”. A més, s’ha referit com a Ciutadans com a proper a un “un sindicat que tergiversa moltes de les informacions [s’interpreta que parla del SPL-CME]”. Rodríguez felicita els agents del cos per la ‘professionalitat que els caracteritza’.

Pel que fa a l’estructura del cos de Policia Municipal, Rodríguez ha explicat que estan treballant a reforçar-la: en la pròxima oferta pública de gener comptaran amb 12 agents més que aniran a l’acadèmia i s’incorporaran posteriorment. A més de tres agents que van arribar l’anterior mes de maig.

“És totalment fals i fora de lloc dir que expulsem el talent que tenim a la policia municipal. De fet només hi ha hagut dos agents que han marxat a altres policies”.

Rodríguez detalla que per cada plaça que surt hi ha 10 agents de policia d’altres municipis que volen venir a treballar a Sabadell i que això corrobora que “està fora de lloc dir que a Sabadell expulsem els propis policies”.

Admet un problema “temporal” per posar en marxa l’ús de les pistoles Taser. Un retard provocat per la suspensió temporal de les formacions a causa de la Covid-19, que es fan a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. A hores d’ara, només s’ha pogut celebrar una edició per a tots els ajuntaments de Catalunya, a la qual han assistit dos agents del cos de Sabadell. Ara bé, Rodríguez ha anunciat que el primer semestre de 2022 podran formar-se un total de 32 agents més, una notícia que ja ha estat aprovada amb la direcció de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Si bé Adrián Hernández va declara que no s’estan realitzant els controls de trànsit que recomana el Servei Català de Trànsit”, Rodríguez ha al·legat que es tracta de dades refutables. El tinent d’alcaldessa ha explicat que s’ha participat en totes les campanyes excepte una i que” Sabadell és un dels municipis catalans que més hi participa”. Es realitzen controls i campanyes del Servei Català de Trànsit, orientades als patinets i control de dispositius que es puguin conduir i controls de velocitat, “fem tot el que podem i continuarem fent-lo per tenir bones dades en tema de sinistralitat a Sabadell”.

“Per nosaltres és una prioritat reduir els sinistres i la mortalitat a Sabadell a 0. És la prioritat absoluta que ha de tenir qualsevol govern i nosaltres estem implicats en aquesta situació”.

Pel que fa al tema dels drogotest, on Hernández assegura que “només hi ha dos reactius i només s’utilitza en cas d’accident greu”, Rodríguez ha explicat que ja està “tot enllestit… A hores d’ara ja els tenim aquí i estan a disposició dels agents de policia perquè puguin fer les proves pertinents. Si ens hagués preguntat abans de sortir a la premsa, ho sabria”, diu el responsable de Seguretat i Civisme.

Respecte a les acusacions per part de Ciutadans sobre “adjudicacions de places arbitràries”, Rodríguez ha declarat que “el problema que tenen ells, és que no volen entendre que els processos dintre de la policia són transparents i tota la informació ho és”, referint-se a Ciutadans. A més, ha afegit que es tracta d’un “procés intern que recau sobre el cap del cos… Són coses constatables i s’ha traslladat tota la informació”.

Quant a la problemàtica que també va presentar el partit taronja respecte al mal estat d’algunes instal·lacions, Rodríguez ha explicat que tant aquest Govern com l’anterior són coneixedors d’aquesta qüestió. Per això el PSC volia traslladar la comissaria de Can Marcet a un altre emplaçament. Ara bé, ha detallat que la situació derivada de la pandèmia i la caiguda d’ingressos que ha ocasionat en les arques municipals, “ha fet impossible tirar endavant projectes de millora que tampoc es podran fer a curt termini”.

“Sobre el tema dels efectius i el tema de les hores, és fora de to dir que fan moltes hores. El barem d’hores que treballen podríem dir que fan un dia d’hores cada tres mesos”.

El tinent d’alcaldessa de Seguretat i Civisme ha manifestat que no és correcta la informació facilitada per Ciutadans, així com ha volgut desmentir altres qüestions sonades als mitjans de comunicació sobre que la mida de les taquilles dels vestuaris femenins és inferior a la dels masculins.

Més informació:

Foto portada: Rodríguez, en un acte a Can Marcet, el passat mes de juny. Autor: J.d.A.

Comments are closed.