Consellera Teresa Jordà. Autor: David B.

Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica: “No hem d’aprofitar la transició energètica per fer política”

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha vingut per primera vegada a Sabadell. El motiu? Oferir la plena disposició, en paraules textuals, del seu departament al municipalisme per teixir aliances i signar el compromís de no tirar endavant cap actuació a Sabadell sense el coneixement de l’Ajuntament.

L’alcaldessa, Marta Farrés, l’ha rebut al saló de plens acompanyada dels regidors del PSC, ERC, Junts i de Marta Morell. Totes dues han coincidit en assenyalar que la transició energètica és una preocupació de primer ordre en els respectius governs, tant en l’autonòmic com en el municipal.

Farrés i la consellera Teresa Jordà han compartit el mateix punt de vista respecte de les polítiques que cal impulsar en matèria energètica per mitigar l’actual crisi climàtica: “hem de posar les persones al centre i no aprofitar aquest tema per fer política”. Dins d’aquesta carpeta, han destacat la importància de l’energia renovable i de l’energia hidràulica, una qüestió que Farrés ha relacionat directament amb les depuradores de Sabadell. Aquest dimarts, l’Ajuntament va presentar els dos parcs fotovoltaics (els més grans de Catalunya situats en una infraestructura d’aquest tipus) que ha col·locat a les depuradores de Sant Pau de Riu-sec i al Ripoll i que, segons les dades del govern, produeixen el 21 per cent de l’energia que necessiten aquests equipaments (més info: ‘Les dues depuradores de Sabadell estrenen parcs fotovoltaics‘).

Per la seva banda, aquest divendres la consellera Teresa Jordà ha destacat el pes que tenen els governs municipals dins d’aquest repte de país:

“Aquesta conselleria té una de les competències més importants del govern i jo diria que és la conselleria de la vida, perquè interpel·la a tota la resta de conselleries, però sense la implicació absoluta dels ajuntaments… vaja, apaga y vámonos“.

Jordà, qui també va ser consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en l’anterior legislatura, ha assenyalat que les polítiques ambientals, alimentàries i residuals també són de gran importància per aconseguir aquest objectiu compartit, ja que afecten directament la vida, i la qualitat de vida, de tots els ciutadans. Per aquest motiu, defensa la necessitat de construir aliances entre tots els departaments i tots dos governs. Un acte institucional que ha sembrat la llavor per fer créixer polítiques que garanteixin una correcta i eficient transició energètica a Sabadell. Com és tradició, la rebuda de la consellera ha conclòs amb la signatura del Llibre d’Honor i una foto de família a l’escalinata del consistori.

Foto portada: Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà. Autor: David B.

Comments are closed.